Obavijesti

Sport

Komentari 14

Evo gdje gledati Der Klassiker, Borussia Dortmund na Bayern!

Evo gdje gledati Der Klassiker, Borussia Dortmund na Bayern!
1

Bavarci imaju četiri boda više, a u prvom dijelu Bundeslige kod kuće su slavili s 4-0, ali Borussia je u međuvremenu dovela Haalanda i Emrea Cana. Veliki minus domaćih su: prazne tribine

VIDEO

Borussia Dortmund će u utorak ugostiti vodeći Bayern u utakmici 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a dobra vijest za domaće je povratak ozlijeđenog veznjaka Axela Witsela, dok će Bavarci nastupiti bez ozlijeđenog Thiaga u srednjem redu.

POGLEDAJTE VIDEO: BAYERN MÜNCHEN

Pokretanje videa...

00:52

Dvoboj koji će na Signal Iduna Parku započeti u 18.30 sati može dodatno zaoštriti borbu za naslov u slučaju pobjede domaće momčadi ili ju gotovo i teoretski razriješiti, ako Bayern osvoji sva tri boda i šest kola prije kraja poveća svoju prednost na sedam bodova razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obje su momčadi u nastavku prekinutog prvenstva ostvarile dvije relativno uvjerljive pobjede. Borussia je svladala Schalke u rurskom derbiju sa 4-0, a slavila je i sa 2-0 na gostovanju u Wolfsburgu.

Bayern je sa 2-0 pobijedio Union u Berlinu, dok je u posljednjem kolu nadigrao Eintracht u Münchenu sa 5-2. Naš Ivan Perišić je protiv Eintrachta bio u početnoj postavi pa odigrao 64 minute.

U prvom dijelu prvenstva u dvoboju ova dva suparnika na Allianz Areni domaćin je slavio sa 4-0, što je bila prva utakmica u kojoj je Hansi Flick vodio momčad kao glavni trener, nakon što je smijenjen Niko Kovač.

Champions League - Round of 16 First Leg - Borussia Dortmund v Paris St Germain

- Mi smo potpuno zaboravili na tu utakmicu. Nije bila dobra i jednostavno o njoj više ne razmišljamo. U usporedbi s njom, sada igramo u drugačijoj formaciji, a u Emreu Canu i Erlingu Haalandu smo dobili dvojicu vrlo snažnih igrača koji su podigli kvalitetu momčadi -  izjavio je uoči novog derbija trener Borussije Lucien Favre koji će imati problema s obranom, ako se od problema s Ahilovom tetivom ne oporavi Mats Hummels.

Probleme u momčadi ima i trener prvaka Hansi Flick koji ne može računati na Thiaga Alcantaru, ali je potvrdio da će Jerome Boateng biti spreman za nastup.

- Ako uspijemo sačuvati svoju mrežu, bit ću sretan - izjavio je gostujući trener Bayerna koji je mišljenja da čak ni pobjeda njegove momčadi u ovom dvoboju ne bi jamčila Bayernu osmi uzastopni naslov prvaka Njemačke.

Soccer 1. Bundesliga / Borussia Monchengladbach-FC Bayern Munich.

Borussia neće moći računati na podršku "žutog zida", divovske tribine s najvjernijim navijačima, što će ići na ruku Bayernovim nogometašima koji su posljednji put slavili na Signal Iduna Parku prije dvije sezone, kad je bilo 3-1 za Bavarce.

Veliki derbi njemačkog i europskog nogometa možete gledati u izravnom prijenosu na Eurosportu 2 ili se u prijenos uključiti na vašem mobitelu, tabletu, laptopu... Preko aplikacije Eurosport Player.

Osim derbija, u utorak će biti odigrane još tri utakmice 28. kola njemačke Bundeslige u kojima će se sastati: Bayer Leverkusen - Wolfsburg, Eintracht - Freiburg i Werder - Borussia Mönchengladbach. Sve tri utakmice započet će u 20.30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener