Sport

Komentari 15

Evo gdje gledati derbi susjeda u Grazu: Hrvatska protiv Srbije

Evo gdje gledati derbi susjeda u Grazu: Hrvatska protiv Srbije

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je drugi krug Eura i put u Beč s maksimalnim brojem bodova, a Srbija se sigurno oprašta. No to ne znači da će utakmica u Grazu biti revijalna

Hrvatska i Srbija imale su u rukometu dosta uzbudljivih utakmica posljednjih godina u kojima je ulog bio velik. Iako su nam naši istočni susjedi šesto bili mušterije, jedini poraz koji smo pretrpjeli bio je u najvažnijoj utakmici, polufinalu Eura 2012. u Beogradu (26-22).

Do danas je to ostao najgledaniji meč u povijesti europskih prvenstava (više od 22.000 ljudi) koji je ostao upamćen po divljačkom ispadu gledatelja koji su gađali Ivana Balića i Slavka Golužu kovanicama, a pogodili svog igrača Žarka Šešuma teško mu ozljedivši oko.

Srbe smo deklasirali na posljednjem Euru u Splitu (32-22), a sreli smo se i u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo prošlog travnja. Remizirali smo 25-25 u beogradskoj Areni pa ih tri dana potom pobijedili u Zadru 27-23.

Nova kulisa međusobnog ogleda povijesnih rivala je Stadthalle u Grazu, a uloga - nema. Naime, Hrvatska je nakon pobjeda u prva dva kola protiv Crne Gore (27-21) i Bjelorusije (31-23), uz poraze Srbije od Bjelorusije (35-30) i Crne Gore (22-21) osigurala prvo mjesto i prenosi maksimalna dva boda u drugi krug, a Srbija će završiti posljednja.

Utakmica počinje u 20.30 uz prijenos na RTL-u i platformi RTL Play (besplatno unutar Hrvatske uz prethodnu registraciju). Utakmicu će, kao i dosadašnje, komentirati Filip Brkić uz bivšeg "paklenog" Nikšu Kaleba, a uvodna studijska emisija s voditeljem Markom Vargekom i stručnim komentatorima Perom Metličićem i Dragom Vukovićem počinje u 19.45.

Najčitaniji članci