Obavijesti

Sport

Komentari 41

Evo gdje gledati SP u rukometu

Evo gdje gledati SP u rukometu

Jaka postava televizijskih komentatora s bivšim reprezentativcima Nikšom Kalebom, Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom pratit će prvenstvo na RTL-u

VIDEO

Mjesec dana nakon povijesnog uspjeha hrvatskih rukometašica red je na rukometaše koji se u Egiptu bore za naslov svjetskog prvaka. Prvi Mundijal s 32 reprezentacije igra se od 13. do 31. siječnja.

Hrvatska bi u skupini C prvog kruga u Borg El Arabu kraj Aleksandrije trebala imati lagan posao protiv Japana (petak, 18 sati), Angole (nedjelja) i Katara (19. siječnja). Samo jedna reprezentacija neće proći u drugi krug, a tribine će biti prazne.

POGLEDAJTE VIDEO: Podrška rukometaša

Pokretanje videa...

Podrška rukometaša 00:32

Sve utakmice "kauboja", ukupno 50 utakmica s prvenstva, izravno će prenositi RTL televizija na dvama televizijskim kanalima te platformi RTLplay. Studijska emisija prije prve utakmice počinje već u 16.45.

Utakmice će iz Egipta komentirati Filip Brkić i bivši reprezentativac Nikša Kaleb, a s izjavama će se javljati reporterka Ines Goda. Iz Zagreba će utakmice pratiti Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem kao stručni sukomentatori uz voditelja Marka Vargeka u emisiji "Vrijeme je za rukomet", javljaju s RTL-a.

Organizatori popustili: SP u rukometu ipak bez gledatelja!
Organizatori popustili: SP u rukometu ipak bez gledatelja!

- Nije me strah korone jer su uvedene stroge epidemiološke mjere, stalno se moramo testirati, a i kretanje je ograničeno. Posložio sam u glavi raspored ustajanja, treninga, priprema za utakmicu, čitanja knjiga i prijenosa utakmica. Rukometno znanje i iskustvo imam, rukomet je uvijek isti, samo su igrači novi. Komentiram kako mi dođe u trenutku, nekakva situacija ili potez asociraju me na nešto pa onda to i kađem, a ispadne često smiješno - rekao je Kaleb.

- Veselim se druženju s dečkima koje sam prošle godine pratio preko ekrana. Bili su odlični pa vjerujem da će biti tako i ove godine. Nadam se da ćemo biti dinamični i zabavni i da će nam igra reprezentativaca dati motiva za veselje. Zbog korone može se dogoditi da se pola momčadi razboli i da ne mogu igrati igrači koji su bili u prvom planu. Teško je i stručnim stožerima svih reprezentacija jer ne znaju što ih čeka pa bi se moglo dogoditi da na kraju pobijede oni koji su imali najviše zdravih igrača - rekao je Šprem i osvrnuo se na događanje u Banovini:

- Siguran sam da će igrači imati na umu sve one za koje igraju u domovini i koje žele razveseliti.

Sa školom sam bio prvak države u nogometu, a Gvardiolu ću rado pomoći kad dođe u Leipzig
Sa školom sam bio prvak države u nogometu, a Gvardiolu ću rado pomoći kad dođe u Leipzig

S njim se složio i Metličić:

- Mi smo mala zemlja koja je uvijek složna kad treba biti, stisnemo kad je najteže i osjeća se domoljubni naboj. Oni kao sportaši imaju motiv pobjede, ali bi im situacija u zemlji mogla biti motiv više. Očekivanja? Prije srebra na zadnjem Euru svi smo bili suzdržani jer su raniji rezultati bili lošiji, ali sad su očekivanja ipak jako visoka jer ova reprezentacija to može i mora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje