Obavijesti

Sport

Komentari 102

Evo gdje možete gledati veliki El Clasico: Čeka nas pravi spektakl

Evo gdje možete gledati veliki El Clasico: Čeka nas pravi spektakl

Real Madrid je u listopadu prošle godine slavio protiv Barcelone u prvom ovosezonskom El Clasicu (2-1), a večeras od 21 sat slijedi čin drugi u La Ligi. Prijenos pratite na Areni Sport 6

VIDEO

Real Madrid juri prema naslovu La Lige i lovi trofeje u ostalim natjecanjima, a Barceloni je glavni cilj plasman u Ligu prvaka. Nema više Cristiana Ronalda i Lea Messija, ali El Clasico je i dalje jedan od najgledanijih sportskih događaja. Tako će biti i večeras, ne sumnjamo.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Momčad Carla Ancelottija je u listopadu prošle godine slavila u prvom ovosezonskom El Clasicu u La Ligi (2-1), a večeras od 21 sati slijedi čin drugi u 29. kolu La Lige. Ovaj put u Madridu. Prijenos je na Areni Sport 6.

Dva velikana velike povijesti, ali u potpunosti drugačije sadašnjosti. Real Madrid proživljava novu renesansu pod vodstvom Carla Ancelottija. Uz dirigentsku palicu čudesnog Luke Modrića, dodajte golove neuništivog Karima Benzeme, mladost i energiju Viniciusa i Asensija. I dobijete ovo. Stroj koji melje.

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

Real u prvenstvu drži prvo mjesto s deset bodova više od Seville i kako trenutno igra, bilo bi ogromno iznenađenje da ne pospremi 35. titulu prvaka u trofejne vitrine. Uz to, Madriđani su prije dva tjedna preokrenuli pobijedili zvjezdani PSG predvođen Mbappeom, Neymarom i Messijem te ga izbacili iz osmine finala Lige prvaka. U četvrtfinalu ih čeka Chelsea. 

No, svaki stroj može se zaustaviti tako što ubacite kamenčić u njega. A i Realov stroj znao je zakašljati ove sezone. Imali su nekoliko kikseva, ali velika prednost u prvenstvu je i dalje tu iz razloga što su glavni konkurenti još više kiksali.

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

Naravno, oči hrvatskih navijača bit će usmjerene u čudesnog Luku Modrića koji bi trebao krenuti od prve minute. S 36 godina igra na nevjerojatnoj, vanzemaljskoj razini. U novoj njegovoj nogometnoj disertaciji izbacio je PSG iz Lige prvaka, a navijači Reala nadaju se da će danas i Barceloni pokazati tko je jedan od najboljih veznjaka u povijesti. 

Inače, samo dan uoči ovog susreta Carlo Ancelotti doznao je za jako lošu vijest. Najbolji strijelac Karim Benzema neće igrati zbog ozljede. Xavi je sigurno odahnuo. Na raspolaganju neće biti ni Ferlanda Mendyja. 

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v FC Barcelona

S druge strane, legendarni Xavi uspio je probuditi usnulog diva. A tko će drugi ako neće čovjek koji u sebi ima utkan Barcin DNK. Ronald Koeman odveo je klub u kaos, gubile su se utakmice od nogometnih liliputanaca pa je klupsko vodstvo shvatilo da je vrag odnio šalu. I doveli su Xavija.

No, ni njemu nije išlo na početku. Ispao je iz grupne faze Lige prvaka, ispao i iz četvrtfinala Kupa, ali kada je došao zimski prijelazni rok, dobio je pojačanja koja je htio. I tu je krenuo Barcin uspon. Spojio je mladost i poletnost predvođenu Pedrijem, Gavijem i De Jongom s iskustvom i znanjem Pierrea Emericka Aubameyanga, Busquetsa, Piquea. I to je ispalo fantastično.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Galatasaray v FC Barcelona

Barcelona četiri mjeseca ne zna za poraz u prvenstvu. Ima šest pobjeda i jedan remi, sve je bliže poziciji koja vodi u Ligu prvaka, što je bio i glavni Xavijev cilj, a uz to su se plasirali u četvrtfinale Europske lige gdje će igrati protiv Eintrachta. Unatoč svim neuspjesima, sezona nije izgubljena. Imat će šanse i za trofej. 

Barcelona napokon igra onako kako joj priliči. Još u siječnju Blaugrana je pružila sjajan otpor Realu u polufinalu Superkupa, no Madriđani su slavili 3-2 nakon produžetaka. Ipak, tada je igrao Karim Benzema. Unatoč porazu, navijači katalonskog ponosa mogli su biti zadovoljni. Vidjeli su naznake igre koju će Xavi gajiti, a ona je na momente podsjećala na onu koja je krasila šampionsku momčad predvođenu Messijem, Xavijem, Iniestom...

FILE PHOTO: LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

I upravo zbog toga ćemo večeras gledati spektakl u Madridu. Barcelona je prošla kroz sve turbulencije, izvukla se iz crne rupe i opet izgleda kao nekad. I itekako može srušiti Real. Trener Barce neće računati na Ansu Fatija, Sergija Roberta, Baldea, Umtitija, Desta, ali udarne snage su na raspolaganju. 

Kladionice više vjeruju Realu. Koeficijent na kraljevski klub je 2.25, a na Barcelonu 3.10. Zanimljivo, Katalonci su posljednji put slavili prije tri godine. Tada je bilo 1-0, a jedini gol zabio je Ivan Rakitić. Od tada su odigrali šest utakmica od čega je Real slavio četiri puta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta