Obavijesti

Sport

Komentari 151

Evo kad Dinamo kreće u pohod na Ligu prvaka i tko mu prijeti

Evo kad Dinamo kreće u pohod na Ligu prvaka i tko mu prijeti

Dinamo će opet loviti plasman u Ligu prvaka, a dobra vijest je što neće krenuti od prvog pretkola kao ove sezone, koje kreće početkom srpnja, već od drugog pretkola koje počinje 19. srpnja

VIDEO

Atmosfera je bila kao da se igra na Maksimiru, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastao je kaos. Navijači su utrčali u teren, zapjevali s igračima, proslavili i skinuli ih do pojasa. Bila je to večer za pamćenje.

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Dinamo je u nedjelju pobijedio Šibenik (2-0) i kolo prije kraja osigurao naslov prvaka po 23. put otkako je Hrvatske. Više od 1500 grla bodrilo je 'modre' koji su poveli golom Tolića krajem prvog poluvremena, a sva pitanja razriješio je Bočkaj sjajnim golom iz slobodnjaka u drugom dijelu.

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske

Ludo slavlje započelo je već na Šubićevcu gdje su igrači pjevali i fotografirali se s oduševljenim navijačima koji su im bili ogromna podrška kroz cijelu sezonu. Fešta se nastavila na autocesti na odmorištu Macola gdje su navijači pripremili doček igračima, a da to bude baš fešta za pamćenje, pobrinuli su se tamburaši koji su ih pjesmom dočekali na Maksimiru. Pjevalo se, pilo i plesalo do jutra.

Posljednje kolo protiv Hajduka u subotu bit će samo formalnost, prilika da se digne trofej i proslavi titula pred krcatim stadionom pred očima najljućeg rivala. Nakon tog susreta slijedi dugoočekivani odmor, no dok će oni ljetovati, čelnici kluba su već mislima usmjereni prema novoj sezoni. Kuju se planovi, sprema se provjetravanje. Neki igrači su na izlaznim vratima, planiraju se transferi, neki poput Josipa Drmića i Roberta Ljubičića gotovo sigurno dolaze, a uz to bi još neka imena mogla pojačati modru svlačionicu.

Dinamo će opet loviti plasman u Ligu prvaka, a dobra vijest je što neće krenuti od prvog pretkola, koje kreće početkom srpnja, kao ove sezone, već od drugog pretkola koje počinje 19. srpnja. To znači kako će hrvatski prvak imati više vremena za odmor i pripreme. 

Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige

I tu polako kreću kalkulacije. Tko prijeti Dinamu? Plavi imaju uvjerljivo najviši koeficijent u svim pretkolima Lige prvaka ovog ljeta pa će tako biti nositelji, počevši s drugim pretkolom. A to donosi nešto lakše protivnike. I dalje je teško preciznije reći tko će to biti obzirom da neka prvenstva još nisu riješena i još nije poznato tko će sve zaigrati u drugom pretkolu, ali neki od potencijalnih protivnika su Slovan iz Bratislave, Helsinki, Žalgiris, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock, Zurich. Sve redom klubovi koje bi hrvatski prvak trebao bez problema proći.

A prolazak te prve prepreke znači i jesen u Europi. Ako Dinamo preskoči prvog protivnika i plasira se u treće pretkolo Lige prvaka, ima osiguran nastup u skupini Konferencijske lige jer poraženi iz trećeg pretkola Lige prvaka nastavlja svoj europski put u play-offu Europske lige, a klubovi koji tamo izgube idu direktno u skupinu Konferencijske lige. Dakle, samo jedan dobiveni dvomeč 'modrima' donosi novih šest europskih utakmica, što znači i novi europski novac.

Što se tiče ostalih hrvatskih klubova, Osijek kao trećeplasirani klub prvenstva svoj europski put započinje u 2. pretkolu Konferencijske lige, a u trećem pretkolu priključit će se pobjednik Kupa, to su Hajduk ili Rijeka. Poraženi će zajedno s Osječanima krenuti od 2. pretkola. 

I to znači kako će nam ljeto donijeti nova uzbuđenja jer će se hrvatski klubovi boriti za svoje mjesto pod europskim suncem. Kratak odmor, a onda već u lipnju kreću pripreme za novu sezonu. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju