Obavijesti

Sport

Komentari 94

Evo kad se Osijek oprašta od Gradskog vrta, kad će Dinamo slaviti titulu i tko će suditi Kup

Evo kad se Osijek oprašta od Gradskog vrta, kad će Dinamo slaviti titulu i tko će suditi Kup

Zadnji je tjedan prvoligaške sezone u Hrvatskoj, a za vikend neće biti nikakvih dramatičnih promjena na ljestvici. Emotivno će biti u Osijeku i na Maksimiru

VIDEO

Sve najvažnije dvojbe oko plasmana u HNL-u su riješene, Gorica je protekli vikend osigurala ostanak, Šibenik ispao, a Lokomotiva je pobjedom nad Istrom pogurala Osijek i Rijeku u Europu. Zato je vodstvo lige i nositelj prava imao slatke brige kako sastaviti raspored zadnjeg kola, sve utakmice igrat će se odvojeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci i Boysi slave na Macoli

Pokretanje videa...

Bad Blue Boysi i Dinamovi igrači slave novi naslov prvaka na Macoli 00:56

Prvi će na teren u petak od 18 sati Varaždin i Lokomotiva koji su u igri za plasman od petog do osmog mjesta, koje nosi od 915.787 do 780.410 eura. U subotu će se riješiti drugi dio borbe za spomenute pozicije, u Puli od 16.30 igraju Istra i Slaven Belupo, a onda slijedi dugoočekivani oproštaj od Gradskog vrta.

Osijek i Rijeka u subotu od 19 sati igrat će posljednju utakmicu na kultnom stadionu nakon 65 godina i prije selidbe na novi stadion na Pampasu. A u nedjelju će biti dan za feštu novog-starog prvaka Dinama od 19.15, u Maksimir stiže rasterećena Gorica. Prije toga, od 17 sati, na Poljudu igraju finalisti Kupa Hajduk i Šibenik.

Tko sudi finale Kupa?

HNS je u ponedjeljak objavio i kako će u borbi za Rabuzinovo sunce na Rujevici suditi Igor Pajač (37) iz Svetog Ivana Zeline. Pajač je ove sezone sudio i dvije od tri ovosezonske utakmice ovih dvaju klubova na Šubićevcu, rujanski remi (1-1) i travanjsku pobjedu Hajduka (3-2).

Pomoćnici će mu biti Sanja Rođak-Karšić iz Podravskih Sesveta i Vedran Đurak iz Zeline. Četvrti je sudac Čakovčanin Patrik Kolarić, a u VAR sobi sjedit će Zagrepčanin Fran Jović i Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Tri hrvatska suca na Euru U-21

Iz sudačke organizacije stigla je također informacija kako će hrvatska sudačka postava dijeliti pravdu na predstojećem Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Rumunjskoj i Gruziji. Radi se o Splićaninu Duji Strukanu, Zobenici i Solinjaninu Alenu Jakšiću.

- Ovo je veliko priznanje za hrvatsko suđenje, poslije dugo godina imat ćemo naše suce na prestižnom europskom reprezentativnom natjecanju. Drago mi je da je Uefa prepoznala kvalitetu naših sudaca kojima će, uvjeren sam, ovaj nastup na Euru U-21 biti odskočna daska za napredak na međunarodnoj sceni - rekao je šef sudačke komisije Bruno Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku