Obavijesti

Sport

Komentari 27

Evo kada počinje Khabib i gdje gledati najveću borbu godine

Evo kada počinje Khabib i gdje gledati najveću borbu godine

UFC 254 u Abu Dhabiju priprema spektakl kojem sam UFC već sada prognozira najveći uspjeh ove godine. Glavna borba večeri bit će okršaj između prvaka Khabiba Nurmagomedova i izazivača Justina Gaethjea

VIDEO

Borba godine, kako ju opisuju svi relevantni borilački mediji! Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov (28-0) će po treći put braniti naslov, ovoga puta protiv sjajnog Justina Gaethjea (22-2), koji će pokušati šokirati svijet i privremeni pojas zamijeniti onim pravim.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja Ante Delije

Pokretanje videa...

Ante Delija: 'UFC je moj san, ja ću to ostvariti!' | 24 pitanja 05:11

UFC 254 u Abu Dhabiju priprema spektakl kojem sam UFC već sada prognozira najveći uspjeh ove godine. Glavna borba večeri bit će okršaj između neporaženog Dagestanca i prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova te Justina Gaethjea, vjerojatno i najtežeg protivnika kojeg je Khabib do sada imao, a koji je do privremenog pojasa stigao nakon što je unakazio Tonyja Fergusona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvao s medvjedom kao dječak, a danas ponajbolji borac svijeta
Hrvao s medvjedom kao dječak, a danas ponajbolji borac svijeta

Amerikanac je sasvim sigurno jedan od najatraktivnijih boraca u UFC-evu rosteru generalno i kako se za potencijalni sudar Khabiba i Fergusona smatralo da bi El Cucuy mogao neutralizirati dominaciju prvaka u gornjoj poziciji tako se sada Gaethje prometnuo kao jedan od rijetkih koji bi Khabibu mogao napraviti probleme u stojci, a pritom biti prilično uspješan u obranama od rušenja.

Gaethje je NCAA Division I razina hrvanja, a hrvanjem se bavi od četvrte godine života. Dva puta bio je prvak Arizone u srednjoškolskim danima, poznaje veliku većinu trikova koje bi Khabib mogao primijeniti i bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li i na koji način uspjeti spriječiti ono u čemu je Dagestanac najbolji.

'Drugi previše brinu o Khabibu, treba ga pogoditi prvi i udarati'
'Drugi previše brinu o Khabibu, treba ga pogoditi prvi i udarati'

S druge strane, Khabib je zacrtao plan biti najveći svih vremena i umiroviti se neporažen sa savršenim skorom 30-0. A otkad mu je preminuo otac Abdulmanap Nurmagomedov motivacija mu je još veća. Jer upravo mu je otac bio glavni životni uzor, čovjek koji je život posvetio stvaranju klasne generacije dagestanskih hrvača i čiji plan je bio doći do 29-0 kao prvak pa onu zadnju borbu odraditi protiv Georgesa St. Pierrea i okačiti rukavice o klin kao najveći svih vremena.

Khabib je imao malih problema na vaganju, imao ih je i prije, no čini se kako vrijeme polako uzima danak i sve mu je teže skidati kilograme za borbu. I sam je najavio skorašnji kraj, Islama Makhacheva predstavio kao nasljednika, no put do besmrtnosti njegova imena još je dug.

Khabib šokirao, umalo se srušio na vaganju! Sad će nabiti 10 kg
Khabib šokirao, umalo se srušio na vaganju! Sad će nabiti 10 kg

U sunaslovnoj borbi večeri sučelit će se bivši prvak srednje kategorije Robert Whittaker, koji je nakon teškog poraza i gubitka pojasa od Israela Adesanye uspio savladati Darrena Tilla, i Jared Cannonier, borac kojem će večerašnji sudar biti prilika života nakon što je, poslije godina traženja u UFC-u konačno sazrio i uhvatio najbolju formu karijere.

POGLEDAJTE ANALIZU MEČA KHABIB VS GAETHJE

Večerašnji UFC nudi još nekoliko sjajnih okršaja od kojih bi istaknuli sudar teškaša Alexandera Volkova i Walta Harrisa, borbu poluteškaša Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, posljednji okršaj prelimsa između teškaša Stefana Struvea i Taija Tuivase te sraz Nathaniela Wooda i Caseyja Kenneyja.

Prijenos uživo moći ćete pratiti na TV kanalu Fight Channela od 20 sati s tim da će od 19.05 biti uvodna emisija uoči eventa UFC 254 Countdown. Također, prijenos će biti dostupan putem streama i na internetskoj platformi gol.hr dok će snimka priredbe ići na Novoj TV u 22.30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub