VIDEO: Hrvatska U19 futsal reprezentacija izborila finale Europskog prvenstva | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 28

Evo kako su se Hrvati dvaput čudesno vratili i izborili finale

Evo kako su se Hrvati dvaput čudesno vratili i izborili finale
2

Jurlina i Vukelić su zabili golove za spas nakon dvostrukog portugalskog vodstva. U raspucavanju je golman Čizmić obranio jedan šesterac, a mjesto u finalu je potvrdio najbolji hrvatski igrač, Jurlina

VIDEO

U rangu svjetskog čuda! Tako možemo nazvati pothvat naših mladih reprezentativaca u futsalu koji će igrati finale Europskog prvenstva.

U polufinalnoj drami hrvatska reprezentacija u futsalu do 19 godina dva se puta vraćala nakon rezultatskog zaostatka, a onda u drami penala u Rigi izbacila Portugal s 5-4 i protiv Španjolske će biti u borbi za zlato! Uh, a kako je samo moćan bio taj Portugal. Nitko im nije mogao ništa, skupinu su prošli neokrznuti, ali onda se ispriječila Hrvatska.

Kakvo srce, kakav povratak! Hrvati će igrati u finalu EP-a
Kakvo srce, kakav povratak! Hrvati će igrati u finalu EP-a

Bili su naši reprezentativci čak dva puta opasno na rubu. Ali su se vratili! Zabili su dvije sekunde prije kraja za izjednačenje i produžetke koje im je dalo novu nadu i novu snagu. Portugal je i u dodatnom vremenu poveo, ali Hrvatska se ponovno vratila u finišu, u pretposljednjoj minuti drugog produžetka. 

Prvi put je junak bio Jurlina. I naš golman Čizmić je krenuo u napad, dodavali su se naši dečki, tražili taj slobodan prostor kako su sekunde isticale, a kada je lopta došla do Jurline, prelomio je. Nije se imalo što čekati, potegnuo je ljevicom sa osam metara, pospremio loptu neobranjivo iza leđa portugalskog golmana.

Drugi je junak Vukelić. Pozicija u kojoj se našao nije izgledala previše obećavajuće. Igrala se pretposljednja minuta, naš je igrač išao iskosa prema golu po desnoj strani, htio ubaciti loptu prema sredini, a ona je uz ponešto i sreće završila u mreži. Bio je to gol vrijedan raspucavanja. Junak šesteraca bio je Čizmić koji je skinuo udarac Portugalcu Nevesu, a onda je Jurlina smireno potvrdio hrvatsko mjesto u finalu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video pucanja šesteraca možete pogledati OVDJE.

Finalna utakmica igra se u subotu od 19 sati, a posljednja prepreka našim dečkima na potu do zlata bit će Španjolska koja je s 3-1 izbacila Poljsku.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner