Obavijesti

Sport

Komentari 2

Evo koliko će država izdvojiti za sufinanciranje školovanja vrhunskih hrvatskih sportaša

Evo koliko će država izdvojiti za sufinanciranje školovanja  vrhunskih hrvatskih sportaša

Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2021./22. subvencionirati školovanje su i osvajači olimpijskih i paraolimpijskih medalja iz Tokija, poput Ivana Katanušića, Matee Jelić i Damira Martina

VIDEO

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku kojom će se 151 vrhunskom sportašu, osvajaču medalja na olimpijskim i paraolimpijskim igrama te bivšem i sadašnjem vrhunskom sportašu tijekom 2021. sufinancirati školovanje u ukupnom iznosu većem od 1,8 milijuna kuna.

Nakon provedenog javnog poziva, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o dodjeli subvencija školarina osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za 2021. godinu, kojom se sufinancira školovanje 151 vrhunskog sportaša u iznosu većem od 1,8 milijuna kuna, priopćeno je u petak iz Ministarstva turizma i sporta. 

Država nagradila hrvatske olimpijce, evo koliko su dobil
Država nagradila hrvatske olimpijce,  evo koliko su dobil

Od 2017. godine od kada se provodi taj javni poziv subvencionirano je školovanje 225 vrhunskih sportaša u ukupnom iznosu od gotovo dva milijuna kuna, a u 2021. godini osiguran je do sada najveći iznos za ovaj natječaj kao dio aktivnosti Nacionalnog programa sporta i poticanja dual-karijere sportaša, kaže se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Hrvatska udruga turizma predstavila projekt "Tisuću učenika, milijun doživljaja"

Ministrica Brnjac je kazala da jer poticanje dual-karijere sportaša jedna je naših važnih zadaća njezina ministarstva.

Iznimno smo zadovoljni što iz godine u godinu raste broj sportaša kojima omogućavamo školovanje kako bi se i nakon završetka igračke karijere mogli što kvalitetnije i lakše uključiti u novi način života, kazala je i dodala: Nedavno smo i na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport raspravljali o toj temi te je naglašeno koliko je veliki izazov za svakog sportaša prilagoditi se drukčijem načinu života nakon natjecateljske karijere i ovaj javni poziv je samo jedna od mjera kojom hrvatskim sportašima pomažemo u svladavanju ovog izazova.

'Zlatna' Matea: 'Na Olimpijske igre sam išla s ciljem da osvojim prvo mjesto. Pucali su mi mišići'
'Zlatna' Matea: 'Na Olimpijske igre sam išla s ciljem da osvojim prvo mjesto. Pucali su mi mišići'

Među sportašima kojima će se u akademskoj godini 2021./22. subvencionirati školovanje su i osvajači olimpijskih i paraolimpijskih medalja iz Tokija, poput Ivana Katanušića, Matee Jelić i Damira Martina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi