Sport

Komentari 4

Evo koliku plaću imaju igrači u Bayernu: Najmanje zarađuju dvojica hrvatskih nogometaša

Evo koliku plaću imaju igrači u Bayernu: Najmanje zarađuju dvojica hrvatskih nogometaša

Samo petorica igrača zarađuju manje od pet milijuna eura po sezoni, a dvojica najslabije plaćenih su Hrvati - Josip Stanišić i Gabriel Vidović. Najplaćeniji je Senegalac Sadio Mane

Senegalski reprezentativac Sadio Mane (30) ovog je ljetnog prijelaznog roka iz Liverpoola prešao u redove bavarskog velikana u transferu vrijednom 32 milijuna eura.

Senegalski napadač tako je postao jedna od najvećih zvijezda Bundeslige, a kao takav je zasjeo na prvo mjesto najplaćenijih igrača. 

Dobro upućeni novinar Christian Falk, otkrio je da Mane zarađuje 22 milijuna eura bruto što iznosi nešto više od 11 milijuna eura neto po sezoni. 

Poljski napadač Robert Lewandowski otišao je iz Bayerna u Barcelonu, a da je ostao u redovima njemačkog velikana, s plaćom od 25 milijuna eura bio bi najplaćeniji igrač. 

Nakon Manea najviše zarađuje Bayernov kapetan Manuel Neuer čija godišnja bruto plaća iznosi 21 milijun eura, a iza njega slijede Thomas Muller s 20,5 milijuna eura, doj Kingsley Coman i Leroy Sane imaju po 20. 

Mladi hrvatski branič Josip Stanišić (22), uz četiri godine mlađeg Gabriela Vidovića (18) najslabije je plaćen igrač Bayerna. Samo petorica zarađuje manje od pet milijuna eura po sezoni. Stanišić zarađuje dva milijuna, a Vidović milijun eura.