Obavijesti

Sport

Komentari 10

Fan sam rukometa Portugalaca, a možda Mamićeva dva metra i šut trebamo više iskoristiti...

Fan sam rukometa Portugalaca, a možda Mamićeva dva metra i šut trebamo više iskoristiti...

Puno pucaju, pa znaju puno i promašivati. Gomes im je fenomenalan, ali još je mlad i tu možemo uzeti nekoliko lopti. Vjerujem da ćemo tražiti njihove greške, kaže Vlado Matanović

VIDEO

Ako ćemo uspoređivati s prvim mjesecom, ovo je bila puno bolja igra. No, ne trebamo se brinuti ni puno razmišljati jer čeka nas nova utakmica s Portugalom, obrana je bila na dobroj razini i to je recept za uspjeh, miran je uoči utakmice biti ili ne biti (18:30, RTL) i Vlado Matanović (25), reprezentativac sa šireg hrvatskog spiska.

POGLEDAJTE VIDEO: Nikola Karabatić za 24sata

Pokretanje videa...

Nikola Karabatić 06:37

Taj je recept u petak protiv Francuske (26-30) donosio rezultat otprilike poluvrijeme i pol kada je prestao djelovati. Što misli Vlado, zašto?

- Ne bih rekao da smo pali energetski, izbornik je puno i rotirao, a mi nismo dobro više odgovarali na taj francuski brzi stil igre. Uveli su nas u taj svoj mlin, nama se malo skratila ruka i počeli su problemi.

Kaže izbornik da su počeli s nižom francuskom postavom.

- Ne znam baš da su N'Guessan i Mem niski, ali tu je Mahe jak 1 na 1, kao i Karačić. Nama su nedostajali vanjski šutevi jer to Francuzi imaju u Memu i N'Guessanu i tako su nas, zapravo, i razbili, na dobro križanje. 

THW Kiel - RK Zagreb

Mi smo, pak, ostali na vanjskom šutu samo na Martinoviću, koji je, za razliku od Egipta, dobio povjerenje u obrani.

- Tu bih rekao da se vidio kod njega nedostatak iskustva, u drugom poluvremenu kada je bio bliže klupi, mogli smo ga i mijenjati, no stavljali smo ga na poziciji zadnjeg. 

A Mamića tek u 45. minuti. Komentar na to?

- On je igrač koji ima dva metra, pokriva i dvojku i trojku u obrani, može pogoditi s devet metara... Možda ga je trebao izbornik više iskoristiti, ali tko zna... Možda je htio nekoga malo više pričuvati za iduću utakmice. Izborniku je bio ovo prvi nastup i on još mora dokučiti tko što može.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Danska - Hrvatska

Za Čupića, koji vam dolazi u konkurenciju, svi odavno znamo, a znali smo i za Kozinu koji se preporučio...

- Krešo je jako borben, pokazao je da može, otvarao je prostor drugima. Možda je i on mogao više umjesto Muse u obrani uz Mamića pokrivati centralnu poziciju pa da ne moramo puno mijenjati. A za Čupića mi je baš drago što biti moj suigrač, baš se veselim tomu, samo se nadam da će i malo Horvat dati gas jer Čupko neće moći sve sam izdržati.

Idemo na ono najbitnije, kako pobijediti Portugal koji je s posve novom golmanskom postavom?

- Igraju lijep, atraktivan rukomet, fan sam takvog rukometa, ali kada previše želite u takvoj igri, onda puno i griješite i to je naša prednost. Puno pucaju, pa znaju puno i promašivati. Gomes im je fenomenalan, ali još je mlad i tu možemo uzeti nekoliko lopti. Vjerujem da ćemo tražiti njihove greške.

Nedostaju im i dva igrača Montpelliera, Duarte i Borges, ali ne osjeti se previše. Slažete li se?

- Da, da i nama nedostaje Musa, tu je Kozina, pa ne znam da bismo za to mogli reći da je hendikep. Mogu i bez njih jako puno, ali nadam se da naši neće biti u grču. Ipak je iskustvo na našoj strani iako znam iz mlađih kategorija da Portugalci uvijek igraju isto, gubili ili vodili, njima dan uvijek isto počinje i završava.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Portugal - Francuska

Još kad bismo imali pomoć naših golmana...

- Bez barem deset obrana teško je dana dobiti ikoga. Kada ekipa i napravi grešku, ako zna da iza ima netko tko to može ispraviti, automatski je diže. Ovo nam je zadnji vlak i nadam se da ćemo se uozbiljiti. 

I otići do Tokija... Vjerujemo.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja