Sport

Komentari 18

Popović sjajna u finskom Leviju! Top 15 i rezultat karijere su tu

Popović sjajna u finskom Leviju! Top 15 i rezultat karijere su tu

Na prvom prolazu zaostajala je 18 stotinki, na drugom je smanjila na 13, ali onda je na jednim vratima otišla malo preširoko pa je u cilj ušla s, u tom trenutku, četvrtim najboljim vremenom

Bacila se na glavu, odskijala najbolje što može, u dijelovima bila odlična, u drugima malo manje... Sjajna Leona Popović (24) u drugoj vožnji drugog slaloma Svjetskog kupa u finskom Leviju ciljem je prošla kao treća u datom trenutku pa na kraju osigurala rezultat karijere u slalomu! Hrvatska skijašica završila je na 14. mjestu i prvi put u karijeri ušla u top 15!

POGLEDAJTE VIDEO:

Na prvom prolazu zaostajala je 18 stotinki, na drugom je smanjila na 13, ali onda je na jednim vratima u sredini utrke otišla malo preširoko pa je u cilj u tom trenutku ušla s četvrtim najboljim vremenom.

Uslijedile su one najbolje i u daljnjem raspletu utrke Slovakinja Petra Vlhova je pomela konkurenciju. Ponovno je obranila najbolje vrijeme iz prve pa i u drugoj vožnji bila najbrža ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin i Nijemice Lene Duerr.

Popović je tako dva dana zaredom popravljala najbolji plasman u karijeri nakon što je u subotnjem slalomu u Leviju bila 18. startavši s visokim brojem 50 da bi danas sa startnim brojem 30 doskijala do 14. mjesta.

Inače, Popović je u prvu vožnju krenula fantastično, nakon prva dva prolaza imala svega dvije desetinke zaostatka, a manja pogreška na prijelomnici koštala ju je još boljeg plasmana. U tom trenu izgubila je ritam, ali na koncu doskijala do sjajne 12. pozicije prve vožnje.

Podignula je ruke u zrak vidno zadovoljna nastupom, a kako i ne bi! Jučer je doskijala do rezultata karijere kada je u prvom slalomu u Leviju bila 18., a sada je ponovno poboljšala plasman karijere!

Druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić (startni broj 45) nažalost nije uspjela završiti prvu vožnju dok je Andrea Komšić sa startnim brojem 53 završila na 39. mjestu (54,73) s 2,59 sekunde zaostatka za tada vodećom Vlhovom.

Nakon Levija skijašice se sele u Sjedinjene Američke Države gdje će idućeg vikenda, u Killingtonu, voziti veleslalom i slalom.

Najčitaniji članci