Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajna završnica UniSporta: U Splitu više od 850 studenata

Sjajna završnica UniSporta: U Splitu više od 850 studenata
5

Spektakl je predviđen za kraj, a to je završnica u košarci 3x3 u konkurenciji studentica i studenata, koju ćemo obilježiti popularnim natjecanjima u tricama, rekao je Nikola Vincetić, sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Fantastična završnica sveučilišnih sportskih natjecanja - UniSport Finals - već prvog dana ponudila je mnoštvo uzbuđenja i zanimljivosti. Devet sportova i gotovo 850 studentica i studenata - sportaša iz cijele Hrvatske - stiglo je u grad pod Marjanom okruniti akademsku godinu 2020./2021., na najljepši mogući način - sportskim nadmetanjima u borbi za prestižne titule najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Nedjelja je bila iznimno zanimljiva, a uzbuđenje je već sad na vrhuncu, stoga je sigurno da će finalni dan, odnosno ponedjeljak, 19. srpnja, dovesti atmosferu do usijanja. Vrhunac će biti u večernjim satima kad će nakon cjelodnevnog igranja 3x3 košarke, uslijediti finalni dvoboji.

Ispred organizacije ovakvog jedinstvenog i hvalevrijednog događaja, Nikola Vincetić, sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza istaknuo je:

- Iza nas je prvi dan UniSport Finalsa, najvećeg studentskog sportskog događaja u državi na kojem se okupilo više od 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Republike Hrvatske s 14 visokoškolskih ustanova koji se natječu u devet sportova. Prvi dan je prošao s jako uzbudljivim utakmicama, a borbe za odličja će biti još uzbudljivije. Spektakl je predviđen za kraj, a to je završnica u košarci 3x3 u konkurenciji studentica i studenata, koju ćemo obilježiti popularnim natjecanjima u tricama. Organizator je bio primoran odustati od standardno popularnih događaja kao što su ceremonije otvaranja i zatvaranja jer se strogo držimo epidemioloških mjera na snazi. Na prvom mjestu nam je naravno, uz sportske rezultate i očuvanje zdravlja svih sudionika.

No, krenimo redom od dvoranskih sportova. Finale futsala čiji igrači su dobrim dijelom sudionici Prve hrvatske malonogometne lige što daje dodatnu vrijednost i studentskoj završnici, izborili su domaćin Sveučilište u Splitu koji je većinski sastavljen od igrača prvoligaškog kluba AFC Universitas (AFCU) i Sveučilište u Zagrebu. Već sad napeto finale je na rasporedu u 17:00.

U ženskoj konkurenciji, za titulu najboljih igrat će također Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu, s početkom u 11:00. Ekipe domaćina Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu izborile su nastup u muškom rukometnom finalu, dok će se u ženskom dijelu natjecati Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zagrebu. Žensko finale igra se u 11:00, dok je muško na rasporedu u 15:00.

U košarci za titulu prvaka borit će se Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu u 17:00, dok su za titulu prvakinja igrali Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku u 9:00 sati. Polufinale stolnog tenisa u muškoj konkurenciji počelo je u 9:00 nakon čega ćemo saznati tko je najbolji, a u konkurenciji su sljedeća Sveučilišta: Zagreb, Split, Osijek i Dubrovnik. Svi navedeni dvoboji igrat će se u legendarnom SC Gripe.

SC Poljud je ugostio odbojkašku završnicu, a dva mjesta u finalu u muškoj konkurenciji su osigurali Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Osijeku. U ženskom finalu, gledat ćemo Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu. Prvi na teren izašli su odbojkaši u 11:00, a zatim će odbojkašice u 17:00. Sve dosad navedene utakmice gledajte uživo na YouTube kanalu UniSport tv.

U ženskoj konkurenciji stolnog tenisa poredak je već poznat, a od prve ekipe prema trećoj redoslijed je sljedeći: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru. Nadalje, poredak u ženskoj konkurenciji badmintona je: prvo mjesto za Sveučilište u Zagrebu, drugo mjesto za Sveučilište u Zadru i treće mjesto za Sveučilište u Dubrovniku. U vremenskim (ne)prilikama koje su pratile odbojku na pijesku, najbolje ekipe saznat ćemo u ponedjeljak. Utakmice će se igrati na pjeskaškim terenima Plaže Strožanac u Podstrani.

Kod tenisača i tenisačica najbolje ćemo znati finalnog dana u poslijepodnevnim sati, a mjesto događanja je ŠC Tenis na Firulama. U muškoj konkurenciji badmintona, najbolji su studenti Sveučilišta u Zagrebu, zatim slijedi Sveučilište u Rijeci te na trećem mjestu Sveučilište u Dubrovniku. Za spektakl na kraju, očekuje nas veliko finale košarke 3x3. U predivnom ambijentu novouređenog terena u sklopu studentskog doma “Bruno Bušić“, u 21:30, okupit će se krema hrvatskog sveučilišnog sporta uz goste, predstavnike organizacije - Hrvatskog akademsko sportskog saveza.