Obavijesti

Sport

Komentari 50

Federer i Henry u Hrvatskoj: 'Rijetko tko ih je prepoznao...'

Federer i Henry u Hrvatskoj: 'Rijetko tko ih je prepoznao...'

Roger Federer je u Malom Lošinju, u društvu Thierryja Henryja i Ivana Ljubičića, koji ondje otvara akademiju. 'Dan je bio oblačan pa stoga nije bilo puno ljudi. Nitko im nije prilazio', kazao nam je čitatelj

Jadranska obala hrvatski je biser svjetskog glasa koji svake godine privlači sve više poznatih faca.

Hrvatskoj nije mogao odoljeti Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer je prošle godine na otoku Šipanu uživao u punjenim paprikama, naša obala je svake godine unaprijed zabilježena u kalendarima Novaka Đokovića, Valentina Rossija i Luke Dončića, a jadransko blago nije mogao zaobići niti jedan od najvećih tenisača u povijesti.

Pokretanje videa ...

Legendarni Roger Federer (39) je nedugo nakon ispadanja s Wimledona otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju te objavio kako ima problema s ozljedom koljena koje želi sanirati za nastavak sezone. Naravno, želi i napuniti baterije za nove izazove, a za to je izabrao raj na zemlji. Mali Lošinj.

Roger Federer of Switzerland and his coach Ivan Ljubicic pose with the trophy after Federer won the Australian Open tennis tournament men

Švicarac je uhvaćen kako u poslijepodnevnim satima uživa u hrvatskim specijalitetima u jednom restoranu, a društvo su mu pravili supruga Mirka, legendarni hrvatski tenisač i njegov trener Ivan Ljubičić (42) te legendarni francuski nogometaš Thierry Henry (43) i njegova supruga Andrea Rajačić.

French Open

Bivši svjetski prvak i europski prvak, osvajač Lige prvaka te jedan od najboljih napadača u povijesti ljetuje u Hrvatskoj s osvajačem 20 Grand Slamova te možda i najvećim tenisačem u povijesti? Vjerojatno bi svaki fan iste sekunde pohitao po fotografiju s ovim legendarnim dvojcem jer će i najmanje upućena osoba u sport znati o kome je riječ, no na nesreću zaljubljenika u sport, ovo famozno društvo je malo tko prepoznao. 

U Malom Lošinju je danas bilo oblačno i samo rijetki su se došli osvježiti u moru, no i oni koji su prošli pored restorana, nisu skužili da samo nekoliko metara od njih sjede lica koja su pisala povijest sporta. Uživali su u miru i privatnosti.

- Dan je bio oblačan pa stoga nije bilo puno ljudi. Nitko im nije prilazio, a mislim da ih je rijetko tko prepoznao. Ručali su i pričali, bili su sami, bez osiguranja - kazao nam je čitatelj 24sata.

Ivan Ljubičić i Federer surađuju već nekoliko godina i ne sumnjamo kako je Švicarac baš na njegovu preporuku posjetio Mali Lošinj, no iznenada se u njihovom društvu pojavio i Henry. Legendarni francuski nogometaš je na Europskom prvenstvu bio pomoćnik Robertu Martinezu u belgijskoj reprezentaciji pa nakon ispadanja s Eura objavio kako napušta svoju funkciju. 

World Cup - Belgium Training

Trebalo se i koji put okupati te napuniti baterije pa se zaputio u Hrvatsku. No, nije mu prvi put. Kada god dođe, pobrine se da to bude u tajnosti, ali 2017. godine mu nije uspjelo. I prije četiri godine Hrvatska je bila njegova glavna destinacija. Tada je uplovio u Zadar s Andrejom Rajačić, Sarajkom, koja mu je osvojila srce. Točnije, stigao je u zračnu luku Zemunik, odakle su ga prebacili u Zadar, gdje se ukrcao u jahtu i krenuo na obilazak Jadranskih otoka.

Ovaj put je odlučio odmarati u zvjezdanom društvu.

Ivan Ljubičić, inače, u Malom Lošinju otvara tenisku akademiju.