Obavijesti

Sport

Komentari 33

Federer je izgubio s Nadalom u posljednjem meču karijere: Suze su krenule same od sebe

Federer je izgubio s Nadalom u posljednjem meču karijere: Suze su krenule same od sebe

Legendarni Roger Federer otišao je u tenisku mirovinu. Veliki Švicarac je u paru s Rafaelom Nadalom izgubio od Jacka Socka i Francisa Tiafoea (6-4, 6-7, 9-11) na Laver Cupu i nažalost, porazom završio karijeru

VIDEO

Posljednji put u karijeri zavezao je znojnik oko glave i uzeo reket u ruke. Više od 20 tisuća ljudi promatralo je svaki njegov korak, upijalo svaki trenutak. Blicevi fotoaparata, gromoglasni pljesak, skandiranje. Samo njemu u čast. Mahnuo je nervozno publici, kao prije prvog meča u karijeri, nasmijao se, ali očito još nedovoljno svjestan da je to to. Nema više. Kraj. 

Pokraj njega skakutao je čovjek s kojim ga veže veliko rivalstvo koje je obilježilo jednu tenisku eru, ali i prijateljstvo. Tenisač s kojim je odigrao brojna finala i epske mečeve, a sada se uz njega oprostio od tenisa. Tako je očito moralo biti.

Laver Cup

Legendarni Roger Federer otišao je u tenisku mirovinu. Veliki Švicarac je u paru s Rafaelom Nadalom izgubio od Jacka Socka i Francisa Tiafoea (6-4, 6-7, 9-11) na Laver Cupu i nažalost, porazom završio karijeru. Velemajstori rame uz rame, a na klupi Novak Đoković koji ih je savjetovao. Bila je to večer za pamćenje, koja ipak nije završila onako kako su mnogi priželjkivali. 

Laver Cup

U prvom setu oba para bila su sigurna na servisu, a onda je u desetom gemu prevladalo iskustvo i klasa. Roger i Rafa osjetili su trenutak, pritisnuli, uzeli break i set u džep.

U drugom setu vidjeli smo po jedan break na svakoj strani, otišlo se u tie break, a tamo se bolje snašao američki par pa su meč odveli u dramu super tie breaka. Igralo se poen za poenom, Rafa i Roger imali su na 9-8 meč loptu, no nisu je iskoristili. Sock i Tiafoe su okrenuli te slavili protiv teniskih velikana.

Laver Cup

Istog trenutka kapnule su suze iz Federerovih očiju. Ne zbog poraza, već zbog odlaska u mirovinu. Trenutka koji je odgađao. Grlio je Nadala, Berrettinija, Đokovića, Murrayja, mahao publici. Bila je to noć nabijena emocijama. Suza je suzu pratila. 

Za mnoge je najveći tenisač svih vremena. Gospodin na terenu i van njega, bez ijedne mrlje u karijeri, poštovan od svih. On je jedan od onih koji vam se uvuku u kožu zbog svojih gospodskih manira i nevjerojatnog znanja koje posjeduje. Ta lepršavost i gracioznost u svakom potezu, profinjeni udarci, dominacija... Čovjek koji je tenis pretvorio u umjetnost.

Laver Cup

Podignuo je 'bijeli sport' na sasvim novu razinu i postao brend. Osvojio je ukupno 103 turnira u singlu, što je najviše u povijesti. Od toga 20 Grand Slamova, 28 Mastersa 1000 i šest ATP finala. Jedini je koji je osvojio US Open pet puta zaredom. 

Laver Cup

S Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem činio je veliku trojku kakva će se teško ikada ponoviti u tenisu. Vodili su epske bitke i igrali finala najvećih turnira, neki od tih su i za povijest. I kada se raspravlja o vječnom pitanju najvećeg tenisača u povijesti, mnogi vide odgovor u njima trojici.

Laver Cup

Voljeli ga ili ne, tenis više neće biti isti. Otišao je jedan od najvećih ikada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao