Obavijesti

Sport

Komentari 8

Federer otkrio kako je odlučio otići u mirovinu: U petak igram zadnji put. Sanjam jednu stvar

Federer otkrio kako je odlučio otići u mirovinu: U petak igram zadnji put. Sanjam jednu stvar

Švicarski tenisač na Laver Cupu u Londonu ima posljednji nastup kao profesionalni tenisač. Govorio je koliko mu je teško bilo sastaviti objavu o odlasku u mirovinu

VIDEO

Roger Federer (41), jedan od najvećih tenisača u povijesti, stigao je u London gdje će ovaj vikend na Laver Cupu imati završni nastup veličanstvene karijere kao tenisač. Prošli četvrtak potvrdio je da odlazi u mirovinu u emotivnoj objavi na društvenim mrežama.

- Menadžer Tony poludio je jer mi je trebalo toliko vremena da je sastavim. Otkad je vani, osjećam se bolje. Pisanje te objave oduzelo mi je puno energije. Bilo je jako dirljivo, pogotovo za moje roditelje i Mirku, a troje djece je plakalo. Sad mogu lako govoriti o umirovljenju i to nisam očekivao - rekao je Roger švicarskim medijima.

POGLEDAJTE VIDEO: Federer i Nadal

Pokretanje videa...

02:44

Godinama se mučio s lijevim koljenom, prošao nekoliko operacija zadnjih fodina, a nakon lanjskog poraza u četvrtfinalu Wimbledona nikako se nije uspio vratiti. Odluku o mirovini donio je, kaže, baš nakon ovogodišnjeg turnira u All England Clubu.

- Nekoliko dana nakon Wimledona, u srpnju, koljeno nije napredovalo. Zapitao sam se: koji je smisao svega? Bio sam na tankom ledu dugo vremena. Znam da je to dobra, jedina ispravna odluka. Ne mogu ganjati nešto što je teško ostvarivo - rekao je Federer i dodao:

Uspio se oporaviti dovoljno da zaigra, ali bit će to samo simbolično, kako bi još jednom odao počast sportu u kojem je osvojio 20 velikih turnira. Ipak, u Londonu neće igrati singl.

- Iznenađen sam koliko mi dobro ide na treninzima ovdje, ali ranije je već bilo jasno da ću igrati samo parove, vjerojatno u petak navečer. Zato nije bila opcija da nastupim na ATP turniru u Baselu. Teško je, cijeli povratak bio je iznimno težak. Bio sam tako daleko od pune forme. Bilo je nevjerojatno ući u četvrtfinale Wimbledona, a zadnji set protiv Hurkacza bio mi je jedan od najlošijih sati u karijeri - rekao je.

Na turniru u kojem će se sudariti zvijezde europskog i svjetskog tenisa ima još jednu želju.

- Možda bih mogao zaigrati parove s Rafom. To bi bio apsolutni san - kaže Roger.

S jedne strane terena u petak će, dakle, zajedno stajati osvajači 42 Grand Slama. Nekad veliki rivali, danas prijatelji. I prava kulisa da veliki šampion kaže "to bi bilo to".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića