Obavijesti

Sport

Komentari 14

Fenomenalni Dario Šarić srušio prvake Lakerse! Šamanić je odigrao utakmicu sezone...

Fenomenalni Dario Šarić srušio prvake Lakerse! Šamanić je odigrao utakmicu sezone...

Phoenix Sunsi srušili su aktualne prvake Lakerse 114-104, a fenomenalan je bio Dario Šarić koji je odigrao najbolju utakmicu sezone. Šarić je utrpao 21 koš za 16 minuta igre

VIDEO

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić (21) odigrao je sjajnu utakmicu za svoj San Antonio! Nakon što je većinu sezone proveo u Razvojnoj ligi, Luka je napokon dočekao svojih 'pet' minuta slave i opravdao povjerenje Gregga Popovicha.

Spursi su razbili New York Knickse 119-93, a hrvatski košarkaš je za 20 minuta igre zabio 14 koševa te skupio sedam skokova. Luki je ovo uvjerljivo najbolja predstava ove sezone, a u posljednje vrijeme napokon je dočekao tu minutažu kojoj se nadao kroz cijelu sezonu.

NBA: Utah Summer League-San Antonio Spurs at Cleveland Cavaliers

Razlog je korona virus kojim je nekoliko igrača Spursa bilo zaraženo pa je Šamanić upao u momčad. I dalje fale petorica zbog sigurnosnog protokola, a Šamanić je sjajno iskoristio svoju minutažu i pokazao Greggu Popovichu da itekako može računati na njega.

- Samopouzdaniji je, manje oklijeva, ne boji se pogriješiti - rekao je Popovich.

I ne boji se pogriješiti, ali je strašno precizan. Pogodio je pet od sedam šuteva, a od toga je tricu imao 3-5 što je sjajan učinak. Ovo mu je bila najbolja predstava ove sezone, ali u NBA karijeri je najbolji učinak imao prošle sezone protiv Utah Jazza kada je u posljednjem kolu regularnog dijela ubacio 16 koševa uz šest asistencija i tri skoka.

NBA: New York Knicks at San Antonio Spurs

Prije dvije godine Spursi su Šamanića izabrali kao 19. picka u prvoj rundi drafta. Računali su na njega i vidjeli potencijal, no Popovich, koji je poznat po tome da baš i ne forsira mlade igrače, nije mu dao puno minuta. Kalio se Austin Spursima u Razvojnoj ligi, tamo dominirao, iskoristio izostanak brojnih igrača te dokazao Popovichu da zaslužuje svoje mjesto u NBA ligi. 

Najbolji kod Spursa bio je  Lyles s 18 koševa i pet skokova dok je kod Knicksa 26 zabio Quickley. San Antonio je novom pobjedom preskočio Portland i došao do petog mjesta s omjerom 18-13, dok su Knicksi na Istoku šesti s izjednačim omjerom 18-18.

Phoenix Sunsi srušili su aktualne prvake Lakerse 114-104, a fenomenalan je bio Dario Šarić koji je odigrao najbolju utakmicu sezone. Šarić je utrpao 21 koš uz pet skokova i tri asistencije za 26 minuta igre, ali ovaj put je šutirao puno više nego uobičajeno. Imao je šut sedam od 17, a od toga je pogodio dvije trice. Prvi put ove sezone probio je magičnu marginu od 20 poena, a tek četvrti put otkako je igrač Sunsa. 

Ove sezone je jako puno utakmica propustio zbog sigurnosnog covid protokola, ali nije ga omelo. Polako je hvatao minutažu po povratku i napokon se vratio na radnu temperaturu. Ove sezone Dario prosječno zabija 10.7 koševa po utakmici uz četiri skoka. Itekako znamo njegove kvalitete i da ovakve partije može često pružati, što je pokazivao u Sixersima, a sada je dobio i silno potrebno samopouzdanje, koje će ga, nadamo se, gurati da bude još bolji.

NBA: Phoenix Suns at Los Angeles Lakers

Najbolji kod poraženih Lakersa bio je LeBron James koji je utrpao 38 koševa uz pet skokova i šest asistencija. No nije mogao sam, prvaci su došli do još jednog poraza, 12. u sezoni, a i dalje se vidi koliko fali fenomenalni Anthony Davis kojeg neće biti još dva tjedna. 

Sunsi ove sezone igraju fenomenalno. Prošle sezone im je play-off izmaknuo za dlaku, a ove sezone drže drugo mjesto na Zapadu iza Utah Jazza te su ispred Lakersa s 23 pobjede i 11 poraza.

Clippersi našeg Ivice Zupca su izgubili i drugu utakmicu zaredom, a ovaj put je bio bolji Boston sa 117-112. Najbolji kod pobjednika bio je Kemba Walder koji je utrpao 25, dok je kod poražene momčadi, u izostanku Kawhija Leonarda,  Paul George zabio 32 uz pet skokova i četiri asistencije. Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je na parketu proveo 19 minuta te plesao na rubu double-doublea. Zabio je osam koševa i uhvatio deset skokova. 

Boston je novim trijumfom došao do četvrtog mjesta Istoka s 18 pobjeda i 17 poraza, dok su Clippersi četvrti na Zapadu s 24 pobjede i 13 poraza.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja