Obavijesti

Sport

Komentari 5

VIDEO Brutalni nokauti na UFC-u 295! Aspinall je uspavao Rusa za minutu, drugi pojas Pereire

VIDEO Brutalni nokauti na UFC-u 295! Aspinall je uspavao Rusa za minutu, drugi pojas Pereire
8

UFC 295 u New Yorku nije razočarao iako nije bilo glavne borbe između Jonesa i Miočića. Alex Pereira pridružio se društvu boraca koji su osvojili pojase u dvije različite UFC kategorije

VIDEO

Iako je glavni događaj večeri za pojas teške kategorije između Jon Jonesa i Stipe Miočića otkazan zbog ozljede Jonesa, UFC 295 koji je održan u Madison Square Gardenu u New Yorku nije razočarao! 

UFC je dobio dva nova prvaka, a to su Alex Pereira u poluteškoj i Tom Aspinall u teškoj. Obje borbe završile su nokautom. Aspinall je nakon nešto više od minute nokautirao Sergeja Pavloviča, dok je Pereira krajem druge runde nokautirao Jirija Prochazku.

Sve su iz publike gledali Miočić, koji bi se potencijalno mogao boriti protiv Aspinalla ako pobijedi Jonesa i odluči se nastaviti boriti. Bio je tamo i predsjednički kandidat Donald Trump.

MMA: UFC 295 - Prochazka vs Pereira
MMA: UFC 295 - Lopes vs Sabatini

U glavnom događaju večeri borili su se Pereira i Prochazka. Riječ je o vrlo zanimljviim borcima, koji ne vole pričati za mikrofonom već pravi show prirede u oktogonu. Prochazka ima vrlo neobičan stil, atipičnim pokretima zbunjuje protivnike, ali Pereira se nije dao lako omesti. Ipak je u kutu imao Glovera Texeiru, bivšeg prvaka poluteške kategorije, koji je izgubio borbu za pojas prvaka protiv Čeha na UFC 275 događaju u lipnju 2022.

MMA: UFC 295 - Prochazka vs Pereira

Gloverove sjajne vještine u BJJ-u i hrvanju pomogle su Pereiri u prvoj rundi. Prochazka se obranio od pokušaja gušenja, a zatim srušio Brazilca na pod. Tamo je pogodio nekoliko dobrih laktova, ali nije uspio zauzeti dominantu poziciju u kojoj bi Pereiri nanio veliku štetu. Prochazka u drugoj rundi nije išao na rušenje, a to ga je možda i koštalo. Krajem runde Pereira je povezao dva sjajna krošea kojim je pogodio 'češkog samuraja' u bradu, a zatim je laktovima dovršio priču i pridružio se ekskluzivnom društvu UFC boraca koji su bili prvaci u dvije različite kategorije.

MMA: UFC 295 - Prochazka vs Pereira

Pereira je prošle godine porazio Israela Adesanyu za pojas srednje kategorije, a nakon što je Brazilac izgubio u revanšu odlučio je kako je vrijeme za iskorak u polutešku kategoriju, gdje itekako ima iskustva još iz kickboxing organizacije Glory, gdje je također bio prvak u dvije različite kategorije.

Razorni udarači opravdali reputaciju

Vrlo je dobro evidentirano kako su Sergej Pavlovič i Tom Aspinall, koji su se borili za naslov u teškoj kategoriji, razorni udarači koji završavaju svoje borbe u prosjeku od samo dvije minute!

Drama UFC borkinja: 'To je ludo, primam udarce u glavu kako bih bivšem mužu platila razvod...'
Drama UFC borkinja:  'To je ludo, primam udarce u glavu kako bih bivšem mužu platila razvod...'

Takav je slučaj bio i u njihovoj međusobnoj borbi. Razorni Rus ušao je u oktogon s nizom od šest pobjeda u prvoj rundi, ali ovog je puta bio na drugoj strani. Aspinall je otvorio borbu kvalitetnim kickovima u tijelo i nogu, a Pavlovič je povezao nekoliko dobrih kombinacija koje ipak nisu sjele kako su trebale. To je iskoristio Aspinall, koji je primijetio kako je Rus spustio gard, a zatim sjajnom kombinacijom dokrajčio posao i postao privremeni vlasnik pojasa.

MMA: UFC 295 - Pavlovich vs Aspinall

Aspinalla tako najvjerojatnije iduće godine očekuje borba za prvaka protiv boljega iz borbe Miočića i Jonesa, koji se zbog puknuća tetive koja povezuje prsni mišić s kosti nije mogao boriti. 

Miočić nakon otkazivanja meča: Kao da me netko udario u j*ja, želim se boriti s Jonom Jonesom
Miočić nakon otkazivanja meča: Kao da me netko udario u j*ja, želim se boriti s Jonom Jonesom

>>> POGLEDAJTE NOKAUTE PEREIRE I ASPINALLA <<<

MMA: UFC 295 - Pavlovich vs Aspinall

UFC 295 - Popis borbi

  • Jiří Procházka vs. Alex Pereira (C) - titula poluteške kategorije - KO 2. runda
  • Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall (ic) - za privremenu titulu teške kategorije - KO 1. runda
  • Mackenzie Dern vs. Jéssica Andrade -  ženska muha-kategorija - TKO 2. runda
  • Matt Frevola vs. Benoît Saint-Denis - laka kategorija - KO 1. runda
  • Diego Lopes vs. Pat Sabatini - perolaka kategorija - KO 1. runda
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića