Sport

Komentari 10

Fernando Alonso vraća se u Formulu 1, ali ne želi u Hondu

Fernando Alonso vraća se u Formulu 1, ali ne želi u Hondu

Iz Red Bulla je potvrđeno da je Fernando Alonso najavio povratak u Formulu 1 naredne sezone. Pitanje je samo gdje? Naime, Honda i Alonso sigurno neće biti viđeni opet u istom timu....

Iz Red Bulla su potvrdili da je španjolski vozač Fernando Alonso (37)  spreman za povratak u Formulu 1 sljedeće sezone. Dvostruki svjetski prvak je otišao iz najbržeg cirkusa na svijetu prošle godine kako bi se okušao u drugim avanturama, ali je javio Red Bullu da je spreman za povratak.

- Alonsovi predstavnici su nas obavijestili da je dostupan. Ali za Hondu je Alonso nešto nemoguće - rekao je Red Bullov savjetnik Helmut Marko za Motorsport.

Alonso se vjerojatno neće vratiti u McLaren kao vozač nakon svega što se dogodilo u njegovoj posljednjoj sezoni, uglavnom zbog nekonkurentnosti bolida tada pogonjenog Hondinim motorom.

Unatoč navodnim problemima s Alonsom, McLaren ove sezone s novom vozačkom postavom ostvaruje impresivne rezultate i drži četvrto mjesto u poretku konstruktora, odmah iza vodeće trojke, Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla. Sada svoju vožnju temelje na mladim snagama Landu Norrisui Carlosu Sainzu Jr.

Zbog svega navedenog, iskusni Španjolac pomno prati situaciju Sebastiana Vettela te bi se mogao vratiti u Ferrari ako Nijemac napusti tim na kraju aktualne sezone.

Najčitaniji članci