Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
106 komentara

Fiba je priznala Kosovo, srpski portali o "skandalu u Ženevi"

Fiba je nakon sastanka izvršnog odbora objavila kako je Kosovo postalo član. Već od ljeta mogu igrati službene utakmice. Pred kraj godine Kosovo je ušlo u MOO...

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
106 komentara

Fiba je u petak na službenoj stranici objavila kako je Kosovo postalo njezin 215. član. Tako su odlučili na sastanku izvršnog odbora u Ženevi. Fiba je već jedanput odlučivala o zahtjevu Kosovara i odbila ga, ali tada mala država nije bila primljena u Međunarodni olimpijski odbor. Od 9. prosinca prošle godine i taj je problem riješen.

Pred kraj prošle godine Kosovo je postalo punopravni član MOO-a i može se natjecati kao samostalna država već na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Srpski portali očekivano su vijest prenijeli kao skandal.

Skandal: Fiba priznala Kosovo!, piše Telegraf

Skandal u Ženevi: Fiba priznala Kosovo", piše Kurir.

Nakon ove odluke izvršnog odbora Međunarodne košarkaške federacije, Kosovo bi svoje prve službene utakmice kao samostalna država moglo odigrati već ovoga ljeta.

- Odluku smo donijeli nakon što je Međunarodni olimpijski odbor priznao Kosovo kao punopravnog člana u prosincu prošle godine - izvijestila je Fiba o primitku Kosova.

Naši partneri pišu
Message