Sport

Komentari 35

Fifa dala zeleno svjetlo: Novi Mandžo postao je 'vatreni'!

Fifa dala zeleno svjetlo: Novi Mandžo postao je 'vatreni'!

Siguran sam da on svojim nogometnim znanjem i vještinama odmah može dati veliki doprinos daljnjim uspjesima hrvatskih reprezentacija, kaže Stipe Pletikosa o Matanoviću

Igor Matanović (19)  službeno može postati hrvatski nogometni reprezentativac. Mladom napadaču frankfurtskog Eintrachta na posudbi u St. Pauliju Fifa je dala zeleno svjetlo u postupku promjene nogometnog državljanstva.

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan već ga je pozvao u reprezentaciju za nadolazeće kvalifikacijske utakmice u Norveškoj i Estoniji, kada bi trebao i debitirati. Igor je igrao za Njemačku U-17, U-18 i U-19, zadnju utakmicu prije nepuna dva mjeseca u kvalifikacijama za Euro U-19, u kojima je i zabio gol Italiji.

Ove je sezone za St. Pauli u drugoj njemačkoj ligi igrao 18 utakmica, svega 545 minuta, i zabio dva gola.

- Iznimno mi je drago da je postupak pred Fifom uspješno okončan te da će Hrvatska u budućnosti biti snažnija za još jednog talentiranog igrača koji se raduje odjenuti hrvatski dres. Želim zahvaliti svim službama u Hrvatskom nogometnom savezu na izvrsno odrađenom poslu - počevši od tehničkog direktora Stipe Pletikose i izbornika U-21 Igora Bišćana, koji su uz tajnika mlađih uzrasta Josipa Tomaška, od samog početka aktivno sudjelovali u ovom procesu. Vrijedi istaknuti i Ivicu Olića koji je ostvario kvalitetan kontakt s Igorom i njegovom obitelji, a siguran sam da je vrlo važnu ulogu imalo i uključenje izbornika Zlatka Dalića. Pokazali smo veliko zajedništvo, svi su se uključili i očito su Igor i njegova obitelj to prepoznali - rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić za HNS.

- Naravno, iznimno smo zadovoljni što je FIFA donijela ovakvu odluku u Matanovićevom slučaju. Siguran sam da on svojim nogometnim znanjem i vještinama odmah može dati veliki doprinos daljnjim uspjesima hrvatskih reprezentacija, a njegovo pravo nastupa za Hrvatsku predstavlja uspješan nastavak napora Hrvatskog nogometnog saveza da u našem dresu zaigraju brojni kvalitetni igrači iz dijaspore. Veliki su dobitak već bili i Stanišić, Sučić, Vidović i Pašalić, i nastavit ćemo raditi u tom smjeru. Uz sve zaslužne pojedince u Savezu, od izbornika Dalića i Bišćana preko Ivice Olića pa do predsjednika Kustića koji nam daje veliku podršku u ovim aktivnostima, vrijedi zahvaliti i pravnicima koji su odlično pripremili opsežnu dokumentaciju i predstavili cijeli slučaj pred Fifinim tijelom te omogućili donošenje ove odluke - dodao je tehnički direktor Stipe Pletikosa.

Najčitaniji članci