Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Fifa proširila SP klubova na 24 sudionika, velikani se pobunili

Nakon proširenja Svjetskog nogometnog prvenstva, Fifa se odlučila i na proširenje Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva. Nisu to dobro prihvatili europski velikani čiji je raspored ionako već prenatrpan

FIFA President Gianni Infantino addresses the media in Rome
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
9 komentara

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje.

- Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni - rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a i dodao:

- Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija no na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju - dodao je prvi čovjek Fife.

Do sada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

- Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično - komentirao je Infantino tu temu.

Vijeće Fife u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

Naši partneri pišu
Message