Obavijesti

Sport

Komentari 2

FIFA: S Jabulanijem ima problema; Adidas: Glupost!

FIFA: S Jabulanijem ima problema; Adidas: Glupost!
1

Prigovori zbog nove lopte na SP-u ritual su koji nas prati svake četiri godine. Tako su se i u Njemačkoj žalili na 'Teamgeist', tvrde iz Adidasa

VIDEO

Nismo gluhi. Pozorno slušamo što sudionici Svjetskog prvenstva komentiraju o lopti, izjavio je generalni tajnik Međunarodne nogometne federacije Jerome Valcke govoreći o Jabulaniju.
Problematično ponašanje lopte u letu tema je o kojoj se uoči i tijekom dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva govori neprestano, i to redovito u nepovoljnom kontekstu. Ne sviđa se niti golmanima, niti igračima, niti trenerima.
- Raspravit ćemo stvar s izbornicima i tehničkim osobljem reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva, te se potom sastati s našim opskrbljivačima i proizvođačima lopte, ljudima iz Adidasa. Postoje pravila o veličini i težini lopte, no ona svejedno mora biti savršena – rekao je Valcke.
Iz Adidasa, koji dobavljački ugovor s FIFA-om za Svjetska prvenstva zasad ima zaključno s Mundijalom 2014. godine u Brazilu, na pritužbe tek hladno odmahuju rukom.
- Znate kako je. Prigovori zbog nove lopte na Svjetskom prvenstvu ritual su koji nas prati svake četiri godine. Sjetite se da je i prije četiri godine bilo tako. I tada su se golmani i igrači žalili na Teamgeist ("Momčadski duh"), loptu koju smo proziveli za to Svjetsko prvenstvo.
- Jabulani je službena lopta u nekolicini svjetskih liga bila pola sezone. Nitko se na nju nije žalio iz Bundeslige, portugalske ili argentinske lige. Svatko tko je vidio koliko kvalitetan nogomet s Jabulanijem u drugoj polovici sezone igraju nogometaši Bayerna, zna da je svaljivanje problema na loptu deplasirano. Isto tako, oni koji o nogometu znaju barem malo, shvaćaju da lopta ne može biti kriva za gol kakav su, recimo, Englezi primili u utakmici protiv SAD-a – izjavio je predsjednik uprave Adidasa Herbert Hainer za njemački magazin Kicker.
- Jasno je da se igrači moraju priviknuti na loptu. Stvar je u tome da je tehnologija danas otišla daleko naprijed u odnosu na razdoblje otprije 20 ili 30 godina. Lopte svo to vrijeme postaju sve okruglije, postajat će i dalje. Također su sve aerodinamičnije i stoga brže. To se jasno vidi kad se Jabulani precizno i jako udari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...