Sport

Komentari 23

Filip Mihaljević osvojio broncu u kugli na dvoranskom SP-u!

Filip Mihaljević osvojio broncu u kugli na dvoranskom SP-u!

Mladi hrvatski kuglaš Filip Mihaljević (21) osobnim je rekordom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu u SAD-u (20,87 metara) iznenađujuće zgrabio brončanu medalju

Novi odličan rezultat hrvatske atletike polučio je Filip Mihaljević (21). Mladi bacač kugle briljirao je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u američkom gradu Portlandu, gdje je hicem od 20,87 metara, koji je i njegov osobni rekord, osvojio broncu!

Mihaljevića su u hicima nadmašili tek Novozelanđanin Tom Walsh s vodećim rezultatom ove sezone od 21,78 metara te Rumunj Andrej Gag, čiji je hitac bio samo dva centimetra dulji od Hrvatova.

Livnjak je postao tek treći Hrvat koji je osvajao medalje za Hrvatsku na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Ranije je to uspjelo visašici Blanki Vlašić (dva zlata; u Valenciji 2008. i Dohi 2010., srebro u Moskvi 2006. i bronca u Budimpešti 2004.) te srednjeprugašu Branku Zorku (bronca u Torontu 1993. na 1500m).

Na koračić do medalje ostala je preponašica Andrea Ivančević. U finalu utrke na 60 metara s preponama vremenom 7,95 sekundi završila je na četvrtom mjestu s pet stotinki zaostatka za pobjedničkim postoljem.

Zagrepčanka je u kvalifikacijama postavila novi hrvatski dvoranski rekord (7,91 sekundu) trećim rezultatom ukupno, ali malo joj je nedostajalo za medalju u finalu. Zlato i srebro pripalo je Amerikankama Niji Ali (7,81) odnosno Brianni Rollins (7,82), a bronca Britanki Tiffany Porter (7,90).

Najčitaniji članci