Obavijesti

Sport

Komentari 0

Filip Ude ušao je u finale SP-a: Uvjeti su katastrofa, a ja sam i s 35 pokazao da sam još u vrhu

Filip Ude ušao je u finale SP-a: Uvjeti su katastrofa, a ja sam i s 35 pokazao da sam još u vrhu

Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon sedam godina i to opet daleko na istoku Zemlje, rekao je Filip Ude koji je u kvalifikacijama konja s hvataljkama bio osmi

VIDEO

Hrvatski gimnastičar Filip Ude izborio je finale discipline konja s hvataljkama na Svjetskom prvenstvu koje se održava u japanskom gradu Kitakyushu.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. Svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao ušavši u svoje četvrto finale na svjetskim prvenstvima.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu od 10:50 sati po hrvatskom vremenu.

- Želim se zahvaliti obitelji koja je uvijek uz mene. Zahvaljujem se i svojim trenerima bez kojih vrlo vjerojatno ne bih bio tu. Zahvala ide i mom gradu Čakovcu, mojoj Županiji, Hrvatskom olimpijskom odboru, svima koji su stajali uz mene, svim sponzorima koji nisu odustali, makar imam već 35 godina -. kazao je Ude koji iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014.

- Dokazao sam da se i sa 35 godina mogu boriti s najboljima. Mislim da je ovo finale jače od onoga na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na sebe, na to da sam uspio odraditi vježbu. Najbolju vježbu ove godine. Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon sedam godina i to opet daleko na istoku Zemlje - dodao je.

Nisu ga smetali ni grozni uvjetima u kojima se nalaze sve reprezentacije na ovom SP-u. Niti neorganiziranost japanskih domaćina, niti činjenica da je naša selekcija više od dva sata čekala kašnjenje programa kvalifikacija, pa tek onda nastupila.

- Uvjeti su katastrofa, od smještaja... svega. Ali, to je manje bitno. Najbitnije za nas sportaše je da odradimo ono po što smo došli. Da odradimo svoj posao.Za finale razmišljamo pojačati vježbu s "Busnarijem", ali mislim da to neće ići. Vidjet ćemo još, nismo se još dogovorili. Nisam ga dugo natjecao, ne znam isplati li se taj rizik. Moram sjesti s trenerom i odlučiti - naglasio je Ude (GK MZ Macan) nakon sjajnog nastupa.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama vrlo dobre nastupe imali su i Mateo Žugec (GK Vindija) koji je završio kao 21. (13.866), a Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) kao 23. (13.766) među 109 vježbača na ovoj spravi.

- Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti. Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo - kratko je rekao Žugec.

- Svojom izvedbom ne mogu reći da sam nezadovoljan, a nisam baš ni zadovoljan u potpunosti. Bilo je nekoliko očitih, glupih grešaka koje su mi se potkrale u sredini vježbe. Ipak, zadovoljan sam što sam odradio svoju cijelu vježbu i što sam mogao na velikoj pozornici pokazati što treniram i što znam - dodao je Vlahek.

Prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, Aurel Benović (GD Osijek-Žito) završio je kao 81. (12.366), a Marko Jovičić (GK Rijeka) kao 99. (10.100).

- Bilo je ovo moje prvo SP i razočaran sam. Vježba nije bila odrađena kako sam očekivao. Čak sam dobro krenuo s prvim skokom, ali drugi sam pao. Previše sam htio. Velike su emocije bile, velika želja za uspjehom, za ulaskom u finale, i eto, to me na žalost stajalo toga da nisam u finalu i da se u petak vraćam kući - istaknuo je Aurel.

Hrvatska gimnastika od osamostaljenja naše zemlje do danas imala je 13 svjetskih finala i pritom osvojila četiri medalje (zlato, dva srebra i broncu). U subotu će Filip Ude biti u prilici loviti svoju drugu svjetsku medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe