Sport

Komentari 96

Finale Kupa igrat će se u Splitu!

Finale Kupa igrat će se u Splitu!

Nakon Osijeka, Varaždina, Vinkovaca, Pule, Šibenika i Velike Gorice, došao je red i na splitski Poljud da ugosti finalnu utakmicu Kupa 26. svibnja 2022.

Između Karlovca, Koprivnice i Splita u nogometnom savezu odlučili su se za Poljud kao stadion domaćin finala SuperSport Hrvatskoga nogometnog kupa za ovu sezonu, nakon što se Hajduk plasirao u polufinale pobjedom nad Lokomotivom.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Poljud

Bit će to prvi finale na tom stadionu koji se igra na jednu utakmicu, a u ponedjeljak u 11 sati ždrijeb će odlučiti koji su parovi polufinala. Ostali su Gorica, Hajduk, Osijek i Rijeka, a utakmice su na rasporedu u ožujku.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon ždrijeba u podne sastat će se s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem u sjedištu saveza u Vukovarskoj, godinu dana nakon sastanka s njegovim prethodnikom Davorom Šukerom, kad je rekao da će "pustiti savez na miru".

Prenosimo priopćenje HNS-a u cijelosti:

Nakon odigranih četvrtfinalnih utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će finalni susret biti odigran u Splitu.

Na prijedlog Natjecateljske komisije HNS-a, Izvršni odbor Saveza odlučio je da će finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa biti odigrano na stadionu Poljud u Splitu. Finalna utakmica zakazana je za 26. svibnja 2022. godine.

Od 2016. godine, kada je uvedeno odigravanje jedne finalne utakmice, finale Kupa ugostili su Osijek, Varaždin, Vinkovci, Pula, Šibenik te Velika Gorica.

Najčitaniji članci