Obavijesti

Sport

Komentari 119

Bayern osvojio njemački kup, Mandžukić je ušao u povijest

Bayern osvojio njemački kup, Mandžukić je ušao u povijest
21

Nogometaši Bayerna pobjednici su njemačkog kupa. U finalu u Kölnu Bayern je slavio protiv Stuttgarta 3-2. Mario Mandžukić ušao je u igru tek u drugom dijelu...

VIDEO

Poharali su Bundesligu na najdominantniji način u posljednjih 50 godina, uzeli Ligu prvaka pregazivši Barcelonu u polufinalu, a danas su osvojili njemački kup i ušli u povijest. Bayern je u finalu DFB Pokala pobijedio Stuttgart 3-2 u Berlinu i zaključio sezonu trostrukom krunom. 

- Dogovorili smo se da ćemo ovaj trofej pokloniti treneru za oproštaj - rekao je uoči utakmice Franck Ribery.

Bayern je postao prva njemačka momčad koja je u istoj sezoni osvojila trostruku krunu. To je dosad uspjelo Celticu (1967.), Ajaxu (1972.), PSV-u (1988.), Man. Unitedu (1999.), Barceloni (2009.) i Interu (2010.).

Jupp Heynckes napravio je veliko iznenađenje u početnoj postavi. Mario Mandžukić ostao je na klupi, a igrao je Mario Gomez. Ali kakva je to odluka bila. Gomez je to sjajno iskoristio i zabio dva komada. Mandžukić je na klupi skakao od veselja kod Gomezovih golova, a Heynckes ga je uveo u igru u 62. minuti, upravo umjesto Gomeza.

U zadnjem napadu Manuel Neuer je spasio gol i Bayern je osvojio titulu.

Bayern je krenuo furiozno u utakmicu. Bili su favoriti i tako su se postavili. Müller je zabio za 1-0 iz penala. U drugom dijeli Mario Gomez zabija dva gola za 3-0. No Stuttgart se nije predavao. Harnik je zabio dva gola i odveo Stuttgart nadomak senzacije. Ali nisu imali snage više igrači Stuttgarta i Bayern je slavio.

Heynckes otišao sa stilom

Utakmica finala kupa bila je posljednja Juppu Heynckesu na klupi Bayerna. Sljedeće sezone naslijedit će ga Pep Guardiola. A Heynckes zna kako otići sa stilom. Vodio je Bayern u 312 utakmica, ostvario je 200 pobjeda. Otišao je kao jedan od najvećih...

DFB Pokal, finale:

Bayern - Stuttgart 3-2 (Müller 37, Gomez 48, 61 / Harnik 71, 80)

Live:

<<< 90' Gotova je utakmica. Bayern je osvojio kup! Trostruka kruna za Bavarce!

<<< 80' Stuttgart smanjuje na 3-2! Harnik je opet zabio.

<<< 72' Stuttgart smanjuje na 3-1.

<<< 62' Mario Mandžukić ušao je u igru u 62. minuti utakmice. Zamijenio je Marija Gomeza.

<<< Mario Gomez zabio je svoj drugi gol za 3-0!

<<< 47' Mario Gomez zabio je za 2-0!

<<< 46' Počelo je drugo poluvrijeme.

<<< 45' Kraj prvog dijela.

<<< 35' PENAL ZA BAYERN! Lahm je srušen u 16 metara i sudac je pokazao na bijelu točku. Thomas Müller je kod lopte. Zaletio se i - zabio. Bayern vodi 1-0! 

<<< 20' Vrlo dobra utakmica. Stuttgart je ušao bez straha i dalje drži 0-0.

<<< 10'  Zasad dvije velike šanse s obje strane. Robben je bio u prilici za Bayern, ali promašio je. S druge strane, Traore je mogao zabiti za Stuttgart.

<<< 1' POČELA JE UTAKMICA. Od prve minute za Bayern počinje Mario Gomez. Naš Mario čeka šansu s klupe. Bayern protiv Stuttgarta igra finale DFB Pokala.

<<< 19:45 "Gomez počinje od prve minute", naslov je na njemačkom Bildu. Bayern i Stuttgart igraju finale DFB Pokala u Berlinu. Bayern ima priliku osvojiti trostruku krunu. Ako uzme kup, Bavarci će postati prva njemačka momčad koja je u istoj sezoni osvojila trostruku krunu. Ovo je i oproštaj trenera Juppa Heynckesa koji je iznenadio sa sastavom. Od prve minute igrat će Mario Gomez, dok naš Mario čeka šansu s klupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'