Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Football Leaks nastavlja: Angel Di Maria je izbjegavao porez!

Trebao je sudjelovati pet sati, potpisati 30 dresova i objaviti poruku na društvenim mrežama. No, problem je nastao kod isplate, jer su umjesto Di Mariji, novac isplatili Sunpexu, kompaniji koja sjedište ima u Panami

Football Soccer - Paris St Germain v Nantes - French Ligue 1
Foto: GONZALO FUENTES
7 komentara

Angel Di Maria je još jedan od nogometaša optuženih od strane Football Leaksa za financijske malverzacije.

Sporna situacija kod Argentinca dogodila se 2014. kada je prihvatio ponudu od TSA, energetskog napitka u Aziji. Naime, dobio je 150.000 eura da bude zaštitno lice njihove kampanje. Zauzvrat, u toj je kampanji trebao sudjelovati pet sati, potpisati 30 dresova i objaviti poruku na društvenim mrežama.

No, problem je nastao kod isplate, jer su umjesto Di Mariji, novac isplatili Sunpexu, kompaniji koja sjedište ima u Panami.

- Di Maria ne želi da se njegovo ime spomene u ugovoru, već da to bude samo Sunpex. Razlog su porezni razlozi - pisalo je u mailu upućenom TSA.

To nije jedini pokušaj porezne prijevare Di Marije. Kada je iz Reala otišao u Manchester United, Englezi su mu isplatili dva milijuna eura, ali ne njemu, nego kompaniji Kunse koja je registrirana u Amsterdamu. Ni tamo se novac nije dugo zadržao, nego je 1.85 milijuna eura prebačeno na račun Paros Limiteda na Britanskim Djevičanskim Otocima, još jednom poreznom raju.

Naši partneri pišu
Message