Obavijesti

Sport

Komentari 21

Forgač: KSW nudio višegodišnju plaću da uskočim u glavni meč protiv najjačeg čovjeka svijeta!

Forgač: KSW nudio višegodišnju plaću da uskočim u glavni meč protiv najjačeg čovjeka svijeta!

Na subotnjem KSW-u Ousmane Dia završio je na operaciji nekoliko sati prije meča s Poljakom Pudzianowskim. Organizatori su hrvatskom treneru ponudili da se vrati borbama nakon čak osam godina stanke

Par sati prije priredbe 'KSW 59' odvijala se u poljskom Lodzu prava drama. Serigne Ousmane Dia (44, 2-0) poznatiji kao 'Bombarder' završio je hitno u bolnici zbog upale slijepog crijeva, a Mariusz Pudzianowski (44, 14-7-1) ostao je bez protivnika. Nema glavne borbe, a priredba kreće uskoro. Što sad? Gdje naći čovjeka od 130+ kilograma koji će se suprotstaviti zvijeri koja je pet puta odnijela titulu 'najjačeg čovjeka na svijetu'?

POGLEDAJTE VIDEO: 'Forgy' kod Šebalja

Pokretanje videa ...

S Darkom Stošićem (29, 14-4) je na priredbi bio i trener zagrebačkog ATT-a, Dražen Forgač koji je odgovarao gabaritima nekoga tko može stati u kavez s Pudzianom...

Račić u kaosu izgubio titulu, Stošić izbombardirao Poljaka!
Račić u kaosu izgubio titulu, Stošić izbombardirao Poljaka!

- Organiziranje MMA evenata, a posebno matchmaking užasno je stresan i nepredvidiv posao. Još sam se jednom uvjerio u to dolaskom na KSW priredbu u Lodz, svega nekoliko sati prije same priredbe. Senegalski borac Serigne "Bombardier" Ousmane Dia na sam dan priredbe završio je na operacijskom stolu zbog teške upale slijepog crijeva. Nakon vrhunskog posla koji su odradili u promociji meča, KSW je odjednom stjeran pred zid. Teškaš u treningu (neću ga imenovati) je bio u hotelu, odbija borbu. Pudzian mora u kavez pod svaku cijenu - započeo je Forgy na Instagramu.

Jedan borac odbija borbu, sat otkucava, što sad? Čelnici KSW-a posegnuli su za slamkom spasa. Ništa, nagovorit će Forgyja pod svaku cijenu.

- Tada se događa nešto nevjerojatno. Nakon osam godina izvan mečeva ponuđen mi je meč protiv najveće KSW zvijezde u glavnoj borbi večeri. Gospoda ne pričaju o novcu, ali reći ću samo da se rani o višegodišnjem iznosu prosječne hrvatske plaće. Imao sam dvije opcije.. Uzeti novac, ući potpuno nespreman u meč i pogaziti sve o čemu pričam svojim borcima ili se držati svojih načela - napisao je Dražen.

Odmah smo mu se javili da čujemo što se sve očno događalo.

- Da, istina je da mi je ponuđen meč protiv Mariusza Pudzianowskog jer se KSW našao pred zidom zbog otkazivanja od strane Senegalca Bombardiera. Da sam zaista bio jedina opcija za KSW, prihvatio bi meč jer je u pitanju bilo održavanje priredbe u slučaju da Pudzian ostane bez protivnika. Ali to bi bilo protiv svih mojih načela. Svojim borcima govorim da nije problem izgubiti borbu, ako si na nju došao spreman i dao sve od sebe. Osim što sam godinama izvan natjecateljskog treninga u Lodz sam došao 3 sata prije održavanja priredbe direktno iz Bahreina gdje sam 6 dana proveo u hotelskoj sobi zbog strogih korona procedura koje provodi organizacija BRAVE u kojoj je nastupao moj borac Ahmed Labban. Putovao sam 16 sati i jasno je da sam bio sve osim spreman za meč - objašnjava Forgač.

'Vodio sam autoškolu, ali otišao u MMA i trenirao s Cro Copom, a u Čečeniji strahovao za organe'
'Vodio sam autoškolu, ali otišao u MMA i trenirao s Cro Copom, a u Čečeniji strahovao za organe'

U meč je ušao srpski borac Nikola Milanović (41, 0-1) i izgubio, iako je sudac trebao upozoriti Pudziana jer se od rušenja spasio ilegalnim hvatanjem za ogradu i završio meč. Ali, čelnicima KSW-a mogla bi se ostvariti želja da se nakon osam godina u kavez vrati danas trener American Top Teama.

- Uvjeren sam da bi meč između Pudziana i mene bio pravi spektakl i spreman sam se boriti protiv njega na prvoj KSW priredbi u Hrvatskoj. Rekao sam to i njemu i vlasnicima KSW-a - rekao nam je Forgy i još jednom prozvao Pudziana!

Vaganje boraca uoči borilačkog spektakla KSW 51 u Areni Zagreb

Kakav bi to spektakl bio. Znamo da je u planu ove godine KSW-ov dolazak u Pulu ili Zagreb, ovisno o epidemiološkoj situaciji u tom trenutku, a ako će se gledatelji nekim slučajem moći vratiti na tribine, uz dolazak najjačih imena iz regije plus povratak 'Forgyja'... Strašna, strašna priredba u najavi!