Obavijesti

Sport

Komentari 39

Birati između Hajduka i Gorice je kao da biraš između Napolija i Sassuola. Nema dileme!

Birati između Hajduka i Gorice je kao da biraš između Napolija i Sassuola. Nema dileme!
6

Dinamo je posložen da pobjeđuje i bude u vrhu, što su pokazali i u EL, no to ne znači da je zbog svega što sam naveo Hajduk inferioran, i da ćemo izgubiti utakmicu prije nego li istrčimo na teren, smatra Fossati.

VIDEO

Kada je na Poljud ove zime doveden talijanski veznjak Marco Fossati, na prvu se činilo kao vrlo upitan potez. Doduše, radilo se o zvijezdi mlađih talijanskih reprezentacija, igraču koji je iz Intera prešao u Milan za 4 milijuna eura, no isto tako i o igraču koji će iduće godine proslaviti 30. rođendan i koji je veći dio svoje karijere proveo u klubovima Serie B i Serie C.  Ali, Fossati je doveden na posudbu i traženje novog trenera Tramezzanija, koji ga je dobro poznavao i koji je s njim planirao stabilizirati vezni red, pa je to ostavljalo neku nadu da on ipak može biti od koristi. Na koncu se pokazao kao zanimljiv igrač, no neki izleti u prazno i nepotrebno zarađeni crveni kartoni ipak pozivaju na oprez i otvaraju pitanje je li u Hajdukovom interesu otkupiti Fossatija, ili je na toj poziciji bolje i pametnij forsirati nekoga od mladih igrača iz Akademije.  

Pokretanje videa...

Hajdukovci u Istanbulu 02:27
Jadranski derbi - u engleskom stilu! To je bila ljepotica sezone
Jadranski derbi - u engleskom stilu! To je bila ljepotica sezone

Jeste li zadovoljni u Splitu?
- Zadovoljan sam, ugodno se osjećam u gradu. Ali ja sam tu zbog nogometa, to mi je na prvom mjestu, a to što je grad lijep, to je samo dodatni plus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Planirate li ostati i duže?

- Ne znam, ne ovisi to samo o meni. Prije svega treba vidjeti želi li me Hajduk, a onda i što planira Monza. Imam ugovor s njima još godinu dana, i treba prije svega vidjeti hoće li oni igrati iduće sezone u Serie B ili će ući u Serie A. Imaju dobru priliku, a ako uđu u Serie A raste i mogućnost da ostanem u Splitu.  

Kako ste doživjeli pobjedu protiv Rijeke i kako vidite gol Rijeke koji su zabili nakon vaše pogreške?

- Događaju se pogreške u nogometu, to je neizbježno, važno je kako reagiraš nakon pogreške.

Kako vidite nastup dvojice mladih igrača, Biuka i Ljubičića?

- Trener je imao hrabrosti staviti dva mlada igrača u postavu i odigrali su odlično, stvorili su dosta prilika... Zadovoljan sam zbog toga što smo na utakmici ponovili sve ono što smo radili kroz tjedan u pripremi utakmice.

Je li vam svejedno igrati s tri ili četiri igrača otraga?

- Nije mi isto, kad igramo s tri više sam pokriven iza i osjećam se sigurnije. Ali nije važno samo s koliko igrača u zadnjoj liniji igraš, nego kako se momčad postavi. Protiv Rijeke smo bili prisiljeni igrati s četiri igrača u zadnjoj liniji zbog toga što nema Mujakića i Dimitrova, a kako će im sigurno trebati vremena da se oporave, vjerojatno ćemo i dalje morati igrati u toj formaciji.

U Maksimiru ste primili dva gola iz dvije pogreške, kako vidite novi debi s Dinamom u srijedu na Poljudu?

- Ovo će biti sigurno posve drugačija utakmica nego ona prošla. Pa iako smo onu utakmicu izgubili, izašli smo s terena uzdignutoga čela. U momčad se vraća Livaja i bit će nam puno lakše, on nam puno znači i sigurno da ćemo izgledati  drugačije s njim, nego bez njega. Bez obzira što su oni prvi, i imaju veliku razliku bodova, mi izlazimo na teren s idejom da ih možemo pobijediti.

Na čemu temeljite optimizam?

- Vidim kako igramo, kako treniramo, kakva smo grupa... Imamo timski duh, dobri smo, na koncu, to je samo jedna utakmica u nizu.

Kakav je Dinamo?

- Oni su momčad sastavljena da pobjeđuje i da bude u vrhu, što je pokazala i u Europskoj ligi. No to ne znači da je zbog svega što sam naveo Hajduk inferioran i da ćemo izgubiti utakmicu prije nego li istrčimo na teren.

Pričate li s Tramezzanijem o gradu, nogometu, imate li osjećaj da i on želi ostati?

- Prije nego sam došao on mi je rekao koliko je to važno i dobro biti dio ove momčadi, da je Hajduk vrlo važan klub u kome igraš ne samo za klub, nego i za navijače. On je bio jedan od razloga zog kojih sam izabrao Hajduk. Imao sam nekoliko ponuda, porazgovarao sam s njim i sa sportskim direktorom i nakon toga sam odlučio doći.

Koji su vas sve klubovi zvali?

- Cluj, Pordenone, jedna momčad u austrijskoj prvoj ligi, slovenska Nova Gorica i Gorica u Hrvatskoj.

Benvenuto, Marco! Hajduk predstavio bivšeg igrača Intera i Milana: 'On je dimenzija više'
Benvenuto, Marco! Hajduk predstavio bivšeg igrača Intera i Milana: 'On je dimenzija više'

I Gorica vas je zvala?

- Da, njihov direktor me zvao. Na koncu kad sam sve ponude odvagnuo ostali su Hajduk i Gorica, a tu je sve bilo jasno, to je kao da biraš između Napolija i Sassuola.

Kako vidite rasplet borbe za Europu?

- Razmišljamo samo utakmicu po utakmicu, a ne puno unaprijed jer nas to može samo destabilizirati. Za mene je jako važno da pričamo o Europi. Kad sam došao, to nije bio slučaj, a sada smo blizu i možemo pričati o Europi. Kad smo već blizu, pokušat ćemo na svaki način izboriti Europu. To bi bio razlog više za moj ostanak u Splitu.

Možete li usporediti snagu HNL-a i Serie B?

- Mislim da da, s tim da se ovdje igra puno jačim intenzitetom. U prvoj utakmici protiv Rijeke bio sam iznenađen intenzitetom igre, ova liga definitivno ima veći intenzitet. Ovo mi je prvo iskustvo izvan Italije i ovdje je bolji osjećaj, ljepše se igra, u Italiji je puno više taktike.

Kakav je sudački kriterij u odnosu na Italiju, zaradili ste dva crvena kartona?

- U Italiji se prekršaji procjenjuju podjednako na svakoj utakmici, ovdje je kriterij ponekad i različit. Čak i kad se gleda VAR, suci donose različite odluke. Recimo, gol protiv Slavena koji smo primili bio bi u Italiji čisti prekršaj na golmanu. Najdraža mi je bila naša prva utakmica u Rijeci kad je sudac puštao igru, bilo je i uklizavanja i borbe, a on nije prekidao igru. U Hrvatskoj se manje i inače manje svira prekršaja, i to mi se sviđa.

Kako vidi mlade igrače Hajduka iz perspektive nekoga tko je igrao s velikim igračima u Italiji?

- Oni su jako dobri, kvalitetni i pred njima je dobra budućnost. U Hajduku nije lako igrati, veliki je pritisak, ali oni su pokazali da mogu igrati i to jako dobro.

Tramezzani je pred odlaskom?!
Tramezzani je pred odlaskom?!

Jeste zadovoljni karijerom, prije desetak godina bili ste veliki talent, u kombinacijama velikih klubova...?

- Kad sam imao 16. godina puno se pisalo o meni, svi su pričali da ću u seniorsku reprezentaciju jer sam osvajao trofeje s mladom reprezentacijom. Zadovoljan sam svojom karijerom, iako po mišljenju nekih nisam dosegao maksimum i potencijal. Ali došao sam do Serie A, što je bio moj san, a ispred mene je još dosta dobrih godina.

Tko vam je bio idol u mladosti?
- Rui Costa dok sam bio na početku, kasnije kad sam odrastao, onda mi je i Pirlo bio među uzorima jer smo igrali skupa u Milanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram