Fotelja ili tribine? U zadnja dva kola još je 10 slobodnih mjesta | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 31

Fotelja ili tribine? U zadnja dva kola još je 10 slobodnih mjesta

Fotelja ili tribine? U zadnja dva kola još je 10 slobodnih mjesta
1

Hrvatska s bodom u Grčkoj i pobjedom protiv Latvije u posljednjem kolu osigurat će prvo mjesto i odlazak na Euro u Poljskoj i Ukrajini. Poraz u Grčkoj komplicira stvari

VIDEO

Španjolska, Italija, Nizozemska i Njemačka osigurale su mjesto na ždrijebu za Europsko prvenstvo 2012. godine koje će se igrati u Poljskoj i Ukrajini. Ostalo je još šest mjesta za izravne putnike na Euro kao i osam mjesta za drugoplasirane reprezentacije koje će se pokušati plasirati u Poljsku i Ukrajinu preko doigravanja (najbolja druga plasirat će se izravno). Dva kola su do kraja kvalifikacija, a u dosta skupina ima nepoznanica i moguće je da se do zadnjeg kola neće znati tko je izborio Euro, tko doigravanje, a tko će na Euru morati pronaći alternativnu momčad za navijanje. Nadamo se da to nećemo biti mi. Situacija u skupini F jasna je kao dan. Hrvatska s bodom u Grčkoj i pobjedom protiv Latvije u posljednjem kolu osigurava prvo mjesto i odlazak na Euro u Poljskoj i Ukrajini. Poraz u Grčkoj komplicira stvari, a pobjeda nam osigurava Europsko prvenstvo i mirnu utakmicu posljednjeg kola protiv Latvije...




Grupa A

Njemačka 24

Turska 14

Belgija 12

Austrija 8

Azerbajdžan 7

Kazahstan 3

Utakmice: Azerbajdžan - Austrija, Turska - Njemačka, Belgija - Kazahstan / Kazahstan - Austrija, Njemačka - Belgija, Turska - Azerbajdžan.

Njemačka je sigurni putnik na Euro, osigurala je mjesto na ždrijebu 2. rujna. Turska i Belgija borit će se za drugo mjesto u skupini, Austriji je snove "raspršio" remi protiv Turske. Belgija u pretposljednjem kolu dočekuje Kazahstan, a Turska Njemačku. U posljednjem kolu Turska igra kod kuće s Azerbajdžanom, a Belgija u gostima kod Njemačke.

Grupa B

Rusija 17

Irska 15

Armenija 14

Slovačka 14

Makedonija 7

Andora 0

Utakmice: Armenija - Makedonija, Slovačka - Rusija, Andora - Irska / Rusija - Andora, Irska - Armenija, Makedonija - Slovačka

Četiri momčadi u igri su za Euro u Poljskoj i Ukrajini. Moglo bi biti svega u skupini B jer Rusija, Irska, Armenija i Slovačka su unutar tri boda. Dosta toga znat će se nakon pretposljednjeg kola i utakmice Slovačke i Rusije. Rusi bi s pobjedom vjerojatno napravili veliki korak prema Euru jer u posljednjem kolu dočekuju Andoru koja nema ni jedan bod dosad.

Grupa C

Italija 22

Srbija 14

Estonija 13

Slovenija 11

Sj. Irska 9

Farski Otoci 4

Utakmice: Srbija - Italija, Sj. Irska - Estonija / Slovenija - Srbija, Italija - Sj. Irska.

Italija je nedodirljiva i siguran je putnik na Euro. Prava borba odvijat će se za drugo mjesto. Srbija ima bod više od Estonije, a tu je i Slovenija sa samo dva boda manje od Srba. No Estonija i Slovenija imaju utakmicu više. Pretposljednje kolo donosi dvoboj Srbije i Italije i Sj. Irske i Slovenije. A posljednje kolo Slovenija dočekuje Srbija, A Italija igra protiv Sjeverne Irske. Ako Srbija pobijedi Italiju osigurat će drugo mjesto. No ako Talijani pobjede, a Estonija izgubi od Irske, Slovenci bi pobjedom u posljednjem kolu protiv Srba došli na drugo mjesto.

Grupa D

Francuska 17

Bosna i Hercegovina 16

Rumunjska 12

Bjelorusija 12

Albanija 8

Luksemburg 4

Utakmice: BiH - Luksemburg, Rumunjska - Bjelorusija, Francuska - Albanija / Francuska - BiH, Albanija - Rumunjska

Francuska je prva s bodom više od reprezentacije BiH. Francuzi imaju i najbolji raspored u posljednja dva kola, dočekuju Albaniju i BiH. Rumunjska se potajno nada da bi mogla do drugog mjesta.

Grupa E

Nizozemske 24

Švedska 18

Mađarska 18

Finska 9

Moldavija 6

San Marino 0

Utakmice: Finska - Švedska, Nizozemska - Moldavija / Švedska - Nizozemska, Mađarska - Finska, Moldavija - San Marino

Nizozemci su sigurni za odlazak na Euro (u najgorem slučaju kao najbolja drugoplasirana momčad), no teško da će Švedska pobijediti u obje utakmice, a Nizozemska kiksati protiv Moldavije. Iako Švedska i Mađarska imaju isti broj bodova, Šveđani su u prednosti s utakmicom manje.

Grupa F

Hrvatska 19

Grčka 18

Izrael 13

Gruzija 10

Latvija 8

Malta 1

Utakmice: Latvija - Malta, Grčka - Hrvatska / Hrvatska - Latvija, Gruzija - Grčka, Malta - Izrael

Idemo na Euro pobjedom u Grčkoj, jasno je to najavio hrvatski izbornik Slaven Bilić. U našoj skupini prva dva mjesta su osigurana, samo treba odrediti tko će biti prvi, a tko drugi. Ako izgubimo u Grčkoj padamo na drugo mjesto i onda se nadamo da Grčka kiksa u posljednjem kolu kod Gruzije (Hrvatska dočekuje Latviju). U slučaju remija u Grčkoj, Hrvatska s pobjedom protiv Latvije u posljednjem kolu osigurava prvo mjesto.

Grupa G

Engleska 17

Crna Gora 11

Švicarska 8

Bugarska 5

Wales 3

Utakmice: Wales - Švicarska, Crna Gora - Engleska / Bugarska - Wales, Švicarska - Crna Gora

Ako Englezi izvuku barem bod u pretposljednjem kolu u gostima kod Crne Gore, sigurni su putnici na Euro. Crna Gora ima utakmicu manje od Engleza, a u posljednjem kolu igra kod Švicarske. Moglo bi se dogoditi da posljednje kolo između Švicarske i Crne Gore odlučuje o drugom mjestu u skupini.

Grupa H

Portugal 13

Danska 13

Norveška 13

Island 4

Cipar 2

Utakmice: Cipar - Danska, Portugal - Island / Danska - Portugal, Norveška - Cipar

Portugalsko gostovanje kod Islanda u pretposljednjem kolu vjerojatno će razriješiti dosta toga u skupini H eurokvalifikacija. Portugal, Danska i Norveška imaju po 13 bodova, no Norveška ima i utakmicu više. 

Grupa I

Španjolska 18

Češka 10

Škotska 8

Litva 5

Lihtenštajn 4

Utakmice: Češka - Španjolska, Lihtenštajn - Škotska / Litva - Češka, Španjolska - Škotska

Španjolci su osigurali Euro, ali borba je za drugo mjesto u skupini. Češka ima dva boda više od Škotske, a oba suparnika moraju na noge Španjolskoj, Češka u pretposljednjem kolu dočekuje Španjolce, a Škotska u posljednjem igra u Španjolskoj. Težak je položaj Škota.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom