Obavijesti

Sport

Komentari 16

Francuska i Portugal su nas rasplakali, Švedsku pobjeđivali

Francuska i Portugal su nas rasplakali, Švedsku pobjeđivali
1

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini 3 najjačeg razreda Lige nacija, a protivnici su joj Portugal, aktualni europski prvak i pobjednik prvog izdanja Lige nacija, svjetski prvak Francuska, te Švedska, odlučeno je u utorak na ždrijebu u Amsterdamu. 

Pokretanje videa...

10:59

Francusku nikad nismo dobili, a poraza u finalu SP u Rusiji (2-4) još uvijek se sjećamo. Dobro se sjećamo i poraza u polufinalu SP 1998. (1-2), kada nam je sa dva gola presudio Lillian Thuram. Na Euru 2004. u natjecanju u skupini smo odigrali 2-2. Još tri puta susreli smo se u prijateljskim utakmicama i ubilježili jedan remi i dva poraza.

Skupina smrti: Hrvatska na europskog i svjetskog prvaka
Skupina smrti: Hrvatska na europskog i svjetskog prvaka

Francuska je praktički ostala ista u odnosu na SP 2018. godine. Neki igrači poput Dembelea, Fekira, Ramija, Sidibea su daleko od reprezentacije, ali dalje je ostala ista napadačka artiljerija. Kylian Mbappé će još jako dugo biti vođa ove reprezentacije, a tu su i dalje Antoine Griezmann, Giroud, Pogba te izbornik Didier Deschamps.

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Ni Portugal nam ne leži, četiri poraza i jedan remi. Još nas boli poraz u osmini finala Eura 2016., kada smo izgubili u produžecima, a presudio nam je Ricardo Quaresma u 117. minuti. Na EP-u 1996. u natjecanju po skupini izgubili smo 0-3, ali tada je Hrvatska već ranije osigurala prolaz u četvrtfinale. U tri prijateljske utakmice upisali smo dva poraza i jedan remi.

Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža
Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža

Njihova renesansa započela je upravo te 2016. godine kada su osvojili Euro. Iznjedrili su nove zvijezde poput Bernarda Silve, Goncala Guedesa, Brune Fernandesa, Joãa Felixa i itekako postali konkurentni u svjetskom nogometu. Nema više Edera koji im je donio naslov na Euru, a sve dalje od reprezentacije je i tadašnje otkriće Renato Sanches, ali tu je i dalje kapetan Cristiano Ronaldo koji ne odustaje ni u 35. godini života.

 Definitivno momčad koja može zapapriti svakome, a možemo priznati da su i jači nego prije četiri godine. Na čeku reprezentacije je i dalje Fernando Santos.

Jedino protiv Švedske imamo pozitivan omjer. U kvalifikacijama za SP 2006. upisali smo dvije pobjede od 1-0. U Göteborgu je presudio Darijo Srna golom iz slobodnog udarca, a u Zagrebu je ponovno bio strijelac Srna, ali iz penala. U dva prijateljska susreta imamo jednu pobjedu i jedan poraz. 

Izbornik je i dalje Janne Anderssen koji ih je na SP-u odveo do četvrtfinala gdje su izgubili od Engleske 2-0. Jako neugodna reprezentacija koja je izborila Euro. a najbolji pojedinci su veznjak Leipziga Emil Forsberg te Marcus Berg koji igra za Krasnodar. Zadnju liniju čine stoper Uniteda Victor Lindelof te iskusni Andreas Granqvist. Tu je i dijamant Dejan Kuluševski kojeg je Juventus kupio za 35 milijuna eura.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine.

Pobjednici skupina igrat će na završnom turniru u lipnju 2021. godine u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti "Final Four",  a posljednjeplasirane reprezentacije iz svake skupine ispast će u Ligu B. 

Osim toga, Liga nacija omogućit će dodatnu priliku za plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja