Obavijesti

Sport

Komentari 40

Drama u zadnjem kolu: Francuzi pregazili Crnogorce, ali i dalje su daleko od polufinala...

Drama u zadnjem kolu: Francuzi pregazili Crnogorce, ali i dalje su daleko od polufinala...

Kako je Danska osigurala prolaz, u igri za polufinale su još Francuska i Island. Ako žele do završnice, Francuzi u posljednjem kolu moraju pobijediti aktualne svjetske prvake Dance

VIDEO

Čudesni Nebojša Simić izluđivao je francuske rukometaše, Crnogorci su puhali za vratom i ozbiljno prijetili. Sve je upućivalo na rukometni rat i neizvjestan susret, a u drugom poluvremenu dobili smo - kamilicu.

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

Francuska je puno lakše od očekivanog pobijedila Crnu Goru (36-27) i skočila na drugo mjesto u skupini I. No, još je daleko od polufinala. Danska je osigurala polufinale, a za drugo mjesto će se u posljednjem kolu u srijedu boriti Francuska i Island. Francuzi i dalje ovise sami o sebi uoči posljednjeg kola, no problem je što ih tamo za dva dana čeka najveći favorit za naslov europskog prvaka, goropadna Danska. Pobijedili su ih u finalu Tokija, ali okolnosti su drugačije. Olimpijski prvak bitno je oslabljen, dok svjetski prvak leti predvođen čudesnim Mikkelom Hansenom.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v France

Kako je Danska osigurala prolaz, u igri za polufinale su još Francuska i Island. Islanđani u srijedu od 15.30 igraju protiv Crne Gore  te ako slave, Francuzi će u kasnijem terminu od 20.30 morati pobijediti ili uzeti bod Danskoj. U protivnome, ako izgube, u tome slučaju bi Island osigurao kartu za polufinale Eura. Ili, tko zna, možda i Crnogorci iznenade Islanđane pa tako odvedu u polufinale Karabatića i društvo i prije početka susreta s Danskom.

Francuskoj svakako u prilog ide činjenica da su Danci osigurali polufinale i da bi mogli malo otpustiti papučicu s gasa. Ali. Uvijek postoji ali. Isto smo se nadali i mi prije godinu dana u Egiptu, pa znamo kako je završilo. Danska je bila nemilosrdna. 

Francuzi mogu zahvaliti i Hrvatskoj. Naši rukometaši pobijedili su Islanđane i omogućili 'pijetlovima' da ovise sami o sebi u posljednjem kolu. 

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v France

Francuska je u prvom poluvremenu izgledala neprepoznatljivo. Crnogorci su se držali sjajnom obranom i laganim golovima, ali kao da je crveni karton Vincenta Gerarda pokrenuo francusku mašineriju. Pokušao je presjeći crnogorsku kontru, ali udario je po ruci Miloša Vujovića i to je automatski značilo crveni karton. Koju minutu ranije pocrvenio je i Ševaljević koji je udario po licu Nikolu Karabatića. Ipak, Francuzi su se bolje snašli bez Gerarda jer je Pardin briljirao na golu.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v France

Francuska je krajem prvog dijela stvorila zalihu od plus četiri čime se otišlo na predah, a u nastavku je priča vrlo brzo bila gotova. Crna Gora se raspala. Odletjeli su na plus deset, održavali razliku i dopustili Crnogorcima da spuste na konačnih 36-27.

Ova Francuska ima jako puno aduta, ali i puno mana. Fale šuteri poput N'Guessana i Remilija. Nepresušno fali jedan kreator i playmaker. Uz sve poštovanje prema liku i djelu Nikole Karabatića, on to više nije. Pojava i vođa na terenu, bedem u obrani, ali brzine više nema, eksplozivnosti još manje i sve više se muči u napadu. Protiv Crne Gore je išlo, ali hoće li protiv sjajne Danske...

Najbolji je večeras bio Dika Mem sa sedam golova, Karabatić, Konkout, Tournat, Minne i Lenne su zabili po četiri. Crnogorce je predvodio Miloš Vujović sa sedam golova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja