Obavijesti

Sport

Komentari 21

Karabatić: Malo previše smo se naviknuli na trofeje, bit će OK

Karabatić: Malo previše smo se naviknuli na trofeje, bit će OK
4

Ja ne mislim da smo u krizi, kaže izbornik Dinart, a Karabatić ističe: Razočarani smo bili i prije OI 2012. i 2016. pa smo oba puta otišli do finala, a 2012. pobijedili i uzeli zlato

VIDEO

Dan poslije šokantnog ispadanja s Eura poslije samo dvije utakmice, najlošijeg rezultata u više od četiri desetljeća, francuski mediji, javnost i rukometaši pokušavaju dokučiti razloge i naći 'recept' za dizanje iz duboke rupe u koju su upali.

Ovo drugo im 'ide lako' ("Samo moramo proći kvalifikacijski turnir i plasirati se na Olimpijske igre"), ali sa prvim se muče... Ni sami ne znaju zašto su prvi put od 1978. ispali već u skupini i koji su razlozi ispadanja, a najvažnije osobe francuskog rukometa čak negiraju i notornu činjenicu da su Les Bleus u krizi!

- Kriza? A ako vi baš hoćete tako ocijeniti učinite to, ali: ne. Ja ne mislim da smo u krizi - govori izbornik Didier Dinart za L'Equipe, na opće čuđenje i uz salvu kritika teško razočarane stručne i navijačke javnosti.

Tužna formalnost s Bosnom

- Dobro su se dečki borili, ali Norveška je jaka, a uz to je i domaćin. Dali smo sve od sebe. Nema krivaca, nije ovo ničija krivnja. Naš je rukomet, jednostavno, nakon puno godina napravio jedan korak u prazno, a ako se ovako nastavi onda ćemo morati sami sebi priznati da nismo na potrebnoj razini - izjavio je Dinart koji je i kao igrač i kao izbornik do jučer bio pobjednik, a danas svojim istupima nakon očajnog rezultata gorko razočarava navijače.

Retoričko, a silno optužujuće pitanje vrišti sa sportskih stranica mega-tiražnog Le Mondea:

- Imamo još utakmicu protiv Bosne u utorak, ali to ćemo igrati jer... Moramo. Ništa nam ne može donijeti taj susret nakon što smo pali i protiv Portugalaca i proti Norvežana. Još ta tužna formalnost pa poniženi idemo kući. Ali glavno da svima nama iz reprezentacije već tri godine pričaju kako su oni 'u rekonstrukciji'? Krasna im je rekonstrukcija! Ovo boli jer nije samo pad nego pad sa najvećih mogućih visina. A ovako nisko ipak nije moralo biti - zaključuje kolega Clement Martel iz Le Mondea.

Ovako se ne nosi ovaj dres

Handball EM: France - Norway

U cijelom tom francuskom rukometnom kaosu tek  jedna-jedina osoba zaslužuje da se čak i u ovim okolnostima po dobru izdvoji od ostalih. Samo je Ludovic Fabregas bio dostojan dresa kojeg je nosio, piše Le Figaro:

- Barcinom pivotu nije smetala ni rekonstrukcija kroz koju reprezentacija prolazi, ni činjenica da se igra protiv domaćina, ni snaga protivnika... Fabregas je i protiv Norvežana bio naš div. Zabio je 8 od 9 u napadu, a u obrani igrao impresivno. Ako postoji netko u toj već izbačenoj momčadi tko s puni pravom može biti frustriran onima oko sebe onda je to on. Jer Fabregas je bio na razini izazova. Ali... Jedino on - zaključuje Figaro pa prenosi donekle ohrabrujuće riječi Nikole Karabatića:

- Malo smo se previše navikli na medalje i trofeje, na to da smo stalno na podiju. Stvar je otišla do te mjere da su i treća mjesta, brončane medalje proglašavane neuspjehom. Ovo je velika mrlja na svima nama, ali ne zaboravimo da smo razočarani bili i prije Olimpijskih igara 2012. i 2016. pa smo oba puta otišli do finala, a 2012. pobijedili i uzeli zlato. A svi se slažemo da ispadanje u skupini nije rezultat s kojim se kući treba vratiti momčad koja nosi francuski dres. Sada nam ostaje proći kvalifikacije, izboriti Olimpijske igre pa u Tokiju isprati ovaj šokantno gorak ukus - rekao je Karabatić za Le Figaro.

Inače, Francuzi će biti domaćini kvalifikacija za OI koje će se u travnju (17.-19.) igrati na njihovom parketu, u pariškome Bercyju.

Handball EM: France - Norway
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović