Sport

Komentari 28

Francuskinje: Hrvatice nemaju što izgubiti, baš ih se bojimo

Francuskinje: Hrvatice nemaju što izgubiti, baš ih se bojimo

Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, tako su kul i opuštene. Stoga ne bismo trebali napraviti veliku grešku tvrdeći da smo favoriti, kaže Beatrice Edwige

Svjetska i europska prvakinja, osvajačica srebrne olimpijske medalje, Beatrice Edwige (32) šefica je francuske obrane koja će u petak pokušati zaustaviti hrvatske rukometašice na putu do europskog finala.

Francuskinje u Danskoj brane europski naslov iz 2018. godine, a zanimljivo jedina su "preživjela" ekipa iz iste faze natjecanja s posljednjeg EP-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje naših rukometašica

- Doista možemo biti ponosni na to, jer su europska prvenstva najteži turniri od svih - kazala je Edwige u razgovoru za službenu stranicu prvenstva.

Francuska je do polufinala stigla bez poraza upisavši pet pobjeda i remi protiv Rusije. Večeras će s druge strane stajati najugodnije iznenađenje EP-a, reprezentacija Hrvatske.

- Zaista se bojimo Hrvatske. Nemaju što izgubiti, više su prijateljice nego suigračice. Stvarno su dobre i izlaze iz okvira s tako velikom borbenošću - naglasila je pivotkinja mađarskog Gyõra.

GER, HBL, 23 IHF Frauen Handball Weltmeisterschaft, Halbfinale, Schweden vs Frankreich

- Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, tako su kul i opuštene. Stoga ne bismo trebali napraviti veliku grešku tvrdeći da smo favoriti, već se izuzetno intenzivno pripremati na putu do finala. Definitivno, bit će to 60 minuta borbe - dodala je.

Edwige je do sada u dresu francuske reprezentacije osvojila svjetsko (2017) i europsko zlato (2018), olimpijsko srebro (2016), te europsku broncu (2016).

EHF Euro Women

- Ako pobijedimo u petak, sigurno smo osvojile medalju. I da budem iskrena, trenutačno me nije briga koju, ako se kući vratim s medaljom. Ne moramo biti favoriti u petak, već pobjednice - zaključila je Edwige. (mg)

Najčitaniji članci