Obavijesti

Sport

Komentari 11

Francuzi: Pa svi su bili protiv nas, ali bio je baš užitak igrati pred hrvatskim navijačima!

Francuzi: Pa svi su bili protiv nas, ali bio je baš užitak igrati pred hrvatskim navijačima!

Primili smo 22 gola. Mozeš samo biti zadovoljan da ovakvom protivniku dopustiš ovoliko malo golova. Igrali smo jako dobro u obrani, to je bio ključ naše pobjede, rekao je francuski izbornik nakon pobjede nad Hrvatskom

VIDEO

Velika borba, želja i zalaganje naših mladića, ali protiv ovakve Francuske i sudačkog poguranca ipak se nije moglo. Hrvatska je izgubila od Francuza (22-27) u prvom kolu Europskog prvenstva u Slovačkoj i Mađarskoj. 

Pokretanje videa...

Rukometaši otputovali na Euro VIDEO

Francuska je u utakmicu ušla kao favorit, ali kao da smo ih se prepali. Čak desetoricu novih igrača poveo je Hrvoje Horvat u odnosu na posljednji susret protiv Tricolora u Montpellieru. Ušli smo dizelaški, bili u grču, ali potom učvrstili obranu, sve bolje izgledali u napadu i skroz se vratili u utakmicu.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

Falili su nam naši nositelji Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, Horvat nije mogao računati ni na Marina Marića i Marka Mamića, ali svejedno smo izgledali jako dobro i sjajno se nosili s moćnim Francuzima većinu utakmice.  Ipak, dotukla su nas isključenja i sumnjive sudačke odluke. Kod minus dva u drugom dijelu smo bili s čak tri igrača manje i tu je priči bio kraj. Francuska je uz taj poguranac otplovila do pobjede od 27-22. Ostaje žal, ali protiv nekih stvari se nije moglo.

Szeged: Atmosfera u dvorani prije početka utakmice između Hrvatske i Francuske

Bila je to teška i rovovska bitka koja je pripala našim mrskim rivalima, ali ohrabruje naša igra. Pokazali smo da nećemo biti samo prolaznici na prvenstvu, a uz povratak naših najboljih igrača, možemo se nositi sa svima.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

Očekivano, Francuzi su zadovoljni nakon velike pobjede na otvaranju Eura. Ipak, nije bilo nimalo lagano. Naši mladići su im non stop disali za vratom uz više od 500 naših navijača koji su gurali naše igrače od prve minute. Bila je to sjajna atmosfera.  

- Svako natjecanje možeš pobijediti s jakom obranom. Uvijek je jako teško igrati protiv momčadi kao Hrvatske, nekoliko igrača im je falilo, ali sretan sam jer je bilo jako teško. Puno navijača je bilo protiv nas, bila je sjajna atmosfera. Bilo je sjajno igrati pred navijačima nakon dvije godine praznih tribina. Bila je to dobra večer - kazao je francuski golman Vincent Gerard koji nas je izludio na golu. 

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

I Francuska ima probleme s izostancima. Nema bombardera N'Guessana, Remilija, fali Prandi, ali na njihovu sreću, francuski rukometni bazen puno je bogatiji od našeg pa svako malo izađe neki novi talent. 

- Primili smo 22 gola. Možeš samo biti zadovoljan da ovakvom protivniku dopustiš ovoliko malo golova. Igrali smo jako dobro u obrani, to je bio ključ naše pobjede. Želim čestitati Hrvatskoj, nije lako pripremati prvu utakmicu na prvenstvu s brojnim izostancima. Sve reprezentacije se moraju boriti s ovom situacijom i jako je teško je boriti se protiv toga i fokusirati se na rukomet - rekao je francuski izbornik Guillaume Gille.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

Kauboji su na EP došli s jako puno debitanata. Nema tu više igrača koji su nekada davno vodili velike bitke s Francuzima, to su klinci, nova imena koja bi u budućnosti trebali nositi našu reprezentaciju. Hrvatska je uvijek imala talentirane rukometaše, a velika borba naših mladića nije iznenadila Gillea. 

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska

- Hrvatska ima jako puno talenata, ono što sam vidio je da ova nova generacija dolazi korak po korak, preuzima vodstvo u reprezentaciji, ali znali smo da im fale jako bitni igrači, bilo je teško pronaći balans među mlađima. Uvijek je veliko zadovoljstvo boriti se protiv Hrvatske - rekao je on.  

Francuzi su s ovom pobjedom napravili veliki korak prema drugom krugu. Kako bi sve postalo formalno, moraju u subotu pobijediti Ukrajinu.

HRVATSKA - FRANCUSKA 22-27 (11-13)

HRVATSKA: Pešić (7 obrana), Šunjić (0); Mihić, Gadža 1, Mandić, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Mandić 2, Lučin 4, Grahovac, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1

FRANCUSKA: Gerard (12 obrana), Pardin (0); Lenne 1, Minne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 7 (4), Porte 1, Kounkoud 1, Nahi 1, Konan

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Francuska - 2 minute, Realizacija 7m: Hrvatska 5 / 5, Francuska 4 / 4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja