Obavijesti

Sport

Komentari 2

Franjić je produžio s Dinamom: Dokaz da možeš ostvariti snove

Franjić je produžio s Dinamom: Dokaz da možeš ostvariti snove

Osjećam veliki ponos i zadovoljstvo što su odlučili da zajedno nastavimo graditi moju profesionalnu priču. Ovdje sam prvi put zakoračio kao dijete od sedam godina, rekao je Bartol Franjić

VIDEO

Još je krajem ljeta igrao za Dinamo u Drugoj HNL, a onda ga je Zoran Mamić počeo sve češće koristiti među seniorima, pa i gurnuo među prvotimce u Europi, poput utakmice protiv Feyenoorda.

Bartol Franjić (20) u kratko se vrijeme izborio za novi ugovor s Dinamom. Dosadašnji mu je isticao u ljeto 2022., a novi traje do kraja sezone 2024/25.

POGLEDAJTE VIDEO: Franjić o ždrijebu Europske lige

- Dinamo je moj klub i osjećam veliki ponos i zadovoljstvo što su odlučili da zajedno nastavimo graditi moju profesionalnu priču. Ovdje sam prvi put zakoračio kao dijete od sedam godina i ovaj je ugovor dokaz da se trudom i radom mogu ostvariti snovi - rekao je Franjić za službenu stranicu "modrih".

Momak iz Dugog Sela došao je u Maksimir još 2008. i prošao sve kategorije u omladinskoj školi, pa i bio kapetan.

- Hvala puno mojoj obitelji, trenerima koji su me vodili, suigračima i ljudima iz kluba koji su mi ovim ugovorom dali veliko povjerenje. Posebno bih zahvalio trenerima Igoru Jovićeviću i Zoranu Mamiću koji su mi otvorili ovaj put u prvoj momčadi Dinama. Na meni je da nastavim raditi i nadam se da neću razočarati - dodao je Franjić.

Čitatelji 24sata odlučili: 'Modri' lagano protiv Rusa, Barcelona ispada u osmini finala od PSG-a
Čitatelji 24sata odlučili: 'Modri' lagano protiv Rusa, Barcelona ispada u osmini finala od PSG-a

Tko je Bartol Franjić?

Riječ je o kapetanu juniorske generacije mladih dinamovaca popularno nazvanih 'Zagrebački fakini'. Za tako mladog igrača imponira njegova mirnoća, Franjić ne paničari u igri, ima potrebnu igračku inteligenciju, ali i sjajne fizičke predispozicije (visok 188cm, snažan) zbog kojih ga je Zoran Mamić stavio protiv CSKA. I s njime - apsolutno pogodio.

Svoju zrelost, mladi nogometaš iskazao je i u veljači, kada nam je poslije prolaska mladih dinamovaca u osminu finala juniorske Lige prvaka jasno kazao: 

- Primijetio sam da neki dečki vole igrati igrice na PlayStationu za zabavu, ali ja to jednostavno ne radim. Meni je razbibriga čitanje knjiga. Volim čitati o nogometu i volim knjige o motivaciji. Završio sam Prometnu školu, ali guram nogomet. Za sada sam na vrlo dobrom putu, nadam se da će uskoro doći i prva momčad na red, ali sve svojim redom.

Franjić je već gotovo dvije godine član prve momčadi Dinama, svoje prve seniorske pripreme s 'modrima' odradio je u siječnju 2019. godine u Turskoj. Nenad Bjelica tada je prema Beleku poveo i niz mladih igrača, na pripremama su bili Renato Josipović, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Bartol Franjić, Marko Đira, Roko Baturina i Mario Ćuže.

Bartol je i na tim je pripremama igrao zadnjeg veznog, pa i zabio u pobjedi 2-0 nad Slask Wroclawom. Sjećamo se, tada je po kišnim uvjetima impresionirao i Emira Dilavera koji nam je tog dana u prolazu dobacio:

- Mene fasciniraju ovi mladi. Brate, pa gdje oni rastu? Svi ovi juniori koji su tu s nama mogu biti pravi igrači, a onaj 'mali' Bartol Franjić stvarno može bit vrhunski igrač. Ma nije jasno otkuda Dinamu toliko kvalitetnih klinaca, ma meni je to nevjerojatno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...