Obavijesti

Sport

Komentari 46

Frigan ne ide za manje od šest milijuna! Dogovor je bio blizu, ali pregovori su počeli prekasno

Frigan ne ide za manje od šest milijuna! Dogovor je bio blizu, ali pregovori su počeli prekasno
5

Prekasno se krenulo u Ri-Zg pregovore pa je ponoć razveselila navijače i Frigan je ostao na Rujevici. Ideja o 'kešu' + Marin, Janković i Jurić za Frigana u ovom se prijelaznom roku nije stigla realizirati

VIDEO

Promjenom na čelu struke i fanastičnim 'provjetravanjem' svlačionice Rijeka je u drugom dijelu sezone napokon prodisala i postala ono što se od ljeta od nje očekivalo: uigrana, borbena, mlada i nadarena momčad.

Varaždin i Rijeka susreli se u 16. kolu SuperSport HNL-a

U subotu slijedi, nek' se navijači ne zavaravaju i ne upadaju u euforiju, jako težak i neizvjestan dvoboj kod Lokomotive, ali fokus sportske javnosti ovog je tjedna bio usmjeren na prijelazni rok i realnu kombinaciju koja je u utorak zagrmila s naslovnica: Rijeka i Dinamo pregovaraju u transferu riječkog dragulja/golgetere Matije Frigana u Maksimir.

Jasno je bilo kako Damir Mišković ni u kojoj kombinaciji neće pristati na dogovor u kojem će Rijeka, na ovaj ili onaj način, odmah ili u perspektivi dobiti najmanje šest milijuna eura.

Susret Rijeke i Gorice u posljednjoj utakmici kola

U srijedu ujutro činilo se da je posao gotov, u četvrtak kasno navečer - nije se realizirao.

Glavni trener Sergej Jakirović danas je najavio iznimno izazovno gostovanje kod Lokomotive, ali prvo pitanje s kojim se susreo bilo je 'Prijelazni rok je gotov, Frigan je ostao u Rijeci... Vaša ocjena klupskog mercata'?

- Prvo, hvala Bogu da je gotovo. Nije lako igračima, posebno mladima, kada se krenu vrtjeti ti milijuni oko njihovog imena. A ja sam istinski zadovoljan prijelaznim rokom. U prvih tjedana dana smo doveli gotovo sve igrače koje smo željeli, a sad je ovo klub procijenio kako će i Frigan ostati u Rijeci. Interes za naše igrače nama je ponos, znači da dobro radimo. Ja ne sumnjam kako će i Matiji i našim mladim igračima (a najmlađa smo momčad lige) vrijednost do kraja sezone samo rasti jer je logično da ćemo biti sve uigraniji i bolji - rekao je sjajni riječki strateg.

Rijeka: Prijateljska nogometna utakmica HNK Rijeka - Honved FC

Što se zbivalo iza kulisa, zašto Frigan u srijedu nije postao igrač Dinama?

Rijeka ne mora prodavati odmah i ispod cijene, Dinamo je po Matiju Frigana (ispalo je) krenuo prekasno da bi se sve uspjelo formalno, papirnato riješiti prije isteka zimskog prijelaznog roka pa je tako, zapravo, ispunjena želja samog igrača, stručnog stožera i riječkih navijača: dragulj s Kvarnera ostaje na Rujevici!

Naravno, u narednih mjeseci stvar mogu promijeniti Amerikanci ako netko od njih (a FC Cincinnati je ozbiljno zagrizao) na stol ne stavi novac koji 'bijeli' traže'. Rijeka je, sjetite se, prije četiri godine Brazilca Hebera prodala u New York City FC - sredinom ožujka.

Glavni junak priče za 24sata je nedavno jasno i nedvosmisleno rekao:

- Ja želim ostati u Rijeci! A ako se ide u inozemstvo onda bih najradije u MLS, u Ameriku.

Naravno da bi Matija, da se uspjelo dogovoriti transfer, otišao i u Dinamo, ali maksimirska je inicijativa krenula u zadnjim danima zimskog mercata i ako 'modri' na kraju uspiju doći do Frigana, to se može dogoditi najranije kad završi ova sezona.

Varaždin i Rijeka susreli se u 16. kolu SuperSport HNL-a

Na Rujevici su, kad je prijelazni rok u pitanju, hermetički zatvoreni što je posve logično i izjave sportskog sektora jednostavno ne izlaze van kluba.

Ono što se zna jest da su u utorak održani pregovori i načelno dogovoreni uvjeti koji bi zadovoljili točku s koje Rijeka ne odstupa: Frigan ne ide nigdje za manje od 6 milijuna, a hoće li to biti cijeli iznos u novcu ili manje 'love', a uz nju nekoliko igrača... To su tehnikalije o kojima se može pregovarati. I pregovaralo se.

U srijedu je održan još jedan ranojutarnji konferencijski video-sastanak, a onda je predsjednik HNK Rijeka zbog ranije dogovorenih i neodgodivih obveza krenuo na višesastni let.

Pjevao 'Volim te, Hajduče' pa se ispričao. Ušutkavao torcidaše, a sada je na korak od Dinama...
Pjevao 'Volim te, Hajduče' pa se ispričao. Ušutkavao torcidaše, a sada je na korak od Dinama...

Kad je dotaknuo tlo na svojoj destinaciji, ideja 'Frigan u Dinamo, a Rijeci novac, Marin, Janković i Jurić' (čime bi 'bijeli', kad se sve zbroji, došli do najmanje tih 6 milijuna eura) nije bila ugovorno formalizirana, ponoć je već gotovo otkucavala i... Od zimskog transfera više nije moglo biti ništa.

To naravno ne znači da se neće dogoditi na ljeto, ali kako Friganu prema apsolutno svim naznakama, parametrima i iskustvima, cijena može samo rasti (lako moguće i - rapidno) onda bi to bila jedna nova runda pregovora s lako moguće novim stavovima s obje strane.

Frigan je ostao Rijeci, Jakiroviću i navijačima. A do ljeta se može uvećati vrijednost i brojnim igračima iz svlačionice 'bijelih' među kojima se u ovom trenutku ističu dva imena: Veldin Hodža i  Nediljko Labrović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini