Obavijesti

Sport

Komentari 121

Furiozni Messi i Iniesta razbili Levante: Pobjegli Realu na +11

Furiozni Messi i Iniesta razbili Levante: Pobjegli Realu na +11
6

Levante je izdržao poluvrijeme bez primljenog gola, a onda ih je 'rastavio' Barcelonin 'motor' na pogon Messija (dva gola) i Inieste (gol i tri asistencije). Slavili su 4-0

VIDEO

Nogometaši Barcelone pobjegli su na ogromnih 11 bodova prednosti najvećem rivalu Real Madridu, pobijedivši u 13. kolu Levante s 4-0.

Ranije tijekom dana je Barcelonina košarkaška momčad pala u Valenciji protiv sastava hrvatskog trenera Velimira Perasovića, ali nogometna družina nije ponovila istu pogrešku u istom gradu. Levante se u prvom poluvremenu uspio oduprijeti katalonskom divu, ali u nastavku je obrambeni zid popustio i lopta je četiri puta završila u mreži Gustava Munue.

Nenadmašni Lionel Messi je još jednom bio dvostruki strijelac i sada na kontu ima već 19 golova u ovosezonskom izdanju Primere. Ukupno je, pak, u ovoj kalendarskoj godini zabio 82 pogotka za klub i reprezentaciju i samo mu još tri gola nedostaju da se izjednači s Gerdom Müllerom. Uz to, spomenimo i da je postigao 62 pogotka u 62 gostujuće utakmice u Primeri u zadnje tri sezone! No, nije Messi u nedjelju navečer bio najveći Barçin junak, već sjajni Andres Iniesta koji je asistirao za tri gola i sam postigao jedan.

U 47. minuti je Iniesta briljantno proigrao Messija za 1-0, a samo pet minuta kasnije je projurio do korner-linije i poslao povratnu loptu za Argentinca kojem iz blizine nije bilo teško povećati vodstvo. Novih pet minuta kasnije Iniesta je sam zabio s ruba šesnaesterca, da bi u 63. minuti s lijeve strane kaznenog prostora asistirao Cescu Fabregasu za konačnih 4-0.

Domaći su u 87. minuti mogli ublažiti poraz, ali je Victor Valdes obranio Joseu Barkeru udarac s bijele točke. Prije toga je Carles Puyol povukao i srušio Michela u kaznenom prostoru.

Vilanovina Barcelona je ovime izjednačila doseg Real Madrida koji je pod vodstvom Radomira Antića u sezoni 1991/92 nakon 13 kola također imao 12 pobjeda i jedan remi. Pobijede li Katalonci u idućem kolu Athletic Bilbao, rekord će biti samo njihov.

Kao što smo spomenuli, Barcelona pred trećeplasiranim Realom ima 11 bodova prednosti, ali drugoplasiranom Atletico Madridu bježi samo tri boda. 

Ivanu Rakitiću crveni karton u teškom porazu Seville kod Atletico Madrida

Nogometaši Seville loše su se proveli na gostovanju kod Atletico Madrida, koji ih je 'razbio' s 4-0. Već nakon prvog dijela gosti su gubili 3-0 golovima Falcaa, Kokea i autogolom Spahića, a posljednji gol zabio je Miranda u 92. minuti. No osim što su prošli pune mreže čak trojica igrača Seville je isključena, a među njima i Ivan Rakitić! Raketa je u 83. minuti zaradio drugi žuti zbog neopreznog starta, a prvi je dobio zbog nesportskog ponašanja. Samo tri minute prije njega pocrvenio je igrač s klupe Luna, a u prvom dijelu susret je usmjerio Fazio, koji je u 21. minuti skrivio penal i zaradio isključenje.

Primera, 13. kolo:

Espanyol - Getafe 0-2 (Pedro Leon 17, Mane 90+1)

Athletic Bilbao - Deportivo 1-1 (De Marcos 24 / Aguilar 52)

Atletico Madrid - Sevilla 4-0 (Falcao 22-11m, Spahić 40-ag, Koke 44, Miranda 90+2)

Levante - Barcelona 0-4 (Messi 47, 52, Iniesta 57, Fabregas 63)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled