Sport

Komentari 40

Fury i Usik konačno dogovorili veliku borbu uz poseban uvjet

Fury i Usik konačno dogovorili veliku borbu uz poseban uvjet

Fury je rekao da će se boriti jedino ako dobije 70 posto zarade od borbe, dok bi Usik dobio samo 30 posto financijskog kolača. Međutim, Ukrajinac je dodao novi uvjet kako bi pomogao svojoj zemlji koja je u ratu

Svjetska boksačka asocijacija (WBA) objavila je u subotu da je postignut dogovor oko borbe između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika, za apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji.

WBA-ova objava uslijedila je nakon dugih pregovora za borbu 29. travnja na Wembleyju, a boksači su koristili društvene mreže za oglašavanje i postavljanje uvjeta.

Prvak verzije WBC Fury izjavio je u petak da bi Usik, prvak verzija WBA, IBF i WBO, trebao dobiti 30 posto zarade od meča, čime je ugrozio njegovo održavanje. Usik je u petak navečer na društvenim mrežama izjavio da pristaje na ponudu, ali samo ako Fury Ukrajini donira milijun funti.

Tyson Fury v Dillian Whyte - WBC World Heavyweight Title

Fury donira novce Ukrajini?!

WBA je tada objavio da je dogovor postignut.

- Predsjednik WBA-e primio je informaciju od timova Oleksandra Usika i Tysona Furyja da je postignut dogovor za utakmicu za ujedinjenje naslova. Oni traže vrijeme da rade na ugovorima kako bi zaključili posao - stoji u priopćenju WBA-e.

Anthony Joshua and Oleksandr Usyk News Conference

Fury je na Instagramu objavio video poruku u kojoj je rekao da je sparirao s Josephom Parkerom 15 rundi pripremajući se za borbu. Nije potvrđeno je li britanski boksač pristao na donaciju Ukrajini. 

Najčitaniji članci