Tyson Fury i Oleksandr Usyk konačno dogovorili veliku borbu uz poseban uvjet | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 40

Fury i Usik konačno dogovorili veliku borbu uz poseban uvjet

Fury i Usik konačno dogovorili veliku borbu uz poseban uvjet
4

Fury je rekao da će se boriti jedino ako dobije 70 posto zarade od borbe, dok bi Usik dobio samo 30 posto financijskog kolača. Međutim, Ukrajinac je dodao novi uvjet kako bi pomogao svojoj zemlji koja je u ratu

VIDEO

Svjetska boksačka asocijacija (WBA) objavila je u subotu da je postignut dogovor oko borbe između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika, za apsolutnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji.

WBA-ova objava uslijedila je nakon dugih pregovora za borbu 29. travnja na Wembleyju, a boksači su koristili društvene mreže za oglašavanje i postavljanje uvjeta.

Prvak verzije WBC Fury izjavio je u petak da bi Usik, prvak verzija WBA, IBF i WBO, trebao dobiti 30 posto zarade od meča, čime je ugrozio njegovo održavanje. Usik je u petak navečer na društvenim mrežama izjavio da pristaje na ponudu, ali samo ako Fury Ukrajini donira milijun funti.

Tyson Fury v Dillian Whyte - WBC World Heavyweight Title

Fury donira novce Ukrajini?!

WBA je tada objavio da je dogovor postignut.

- Predsjednik WBA-e primio je informaciju od timova Oleksandra Usika i Tysona Furyja da je postignut dogovor za utakmicu za ujedinjenje naslova. Oni traže vrijeme da rade na ugovorima kako bi zaključili posao - stoji u priopćenju WBA-e.

Anthony Joshua and Oleksandr Usyk News Conference

Fury je na Instagramu objavio video poruku u kojoj je rekao da je sparirao s Josephom Parkerom 15 rundi pripremajući se za borbu. Nije potvrđeno je li britanski boksač pristao na donaciju Ukrajini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner