Sport

Komentari 2

Fury i Whyte podijelili rekordan iznos: Tysonu 25,5 milijuna eura

Fury i Whyte podijelili rekordan iznos: Tysonu 25,5 milijuna eura

Neloš način za zaključiti velebnu boksačku karijeru, no pitanje je hoće li se to zaista i dogoditi. Fury se nekolicinu puta vraćao, pa i kada se borio s depresijom, viškom kilograma, imao problema s drogom i alkoholom

Britanski boksač Tyson Fury (32-0-1) je na najbolji mogući način završio profesionalnu karijeru što je i potvrdio nakon meča s Dillianom Whyteom na londonskom Wembleyju gdje je pred 94 tisuće gledatelja slavio nokautom u šestoj rundi i obranio WBC svjetsku titulu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najbolji teškaš današnjice strašnim je nokautom ugasio sunarodnjaka te se umirovio neporažen.

Iako meč i nije bio na razini, previše je tu bilo tehničkih grešaka, pomalo komičnih propadanja i gubitaka balansa, Fury je kontrolirao meč pa ga završio spektakularnim načinom.

A dvojac je za nastup na Wembleyju podijelio rekordnih 35,67 milijuna eura u omjeru 80:20. Tysonu Furyju je kao prvaku i većoj zvijezdi pripalo otprilike 25,5 milijuna eura plus 3,5 milijuna zbog pobjede dok je Whyte uprihodio ostatak u iznosu od otprilike 6,5 milijuna eura.

Neloš način za zaključiti velebnu boksačku karijeru, no pitanje je hoće li se to i zaista dogoditi. Fury se nekolicinu puta vraćao, pa i kada se borio s depresijom, viškom kilograma ili imao problema s alkoholom i drogom.

Sigurno će ga zanimati revanš između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue, međutim možda se okuša i u borbi s Francisom Ngannouom, koji je nakon jučerašnje pobjede ušao u ring i izazvao ga.

Najčitaniji članci