Sport

Komentari 1

Gasperini naljutio Valenciju: Pa on je doveo mnoge u opasnost!

Gasperini naljutio Valenciju: Pa on je doveo mnoge u opasnost!

Osjećao sam se bolesno dan prije utakmice s Valencijom, a u poslijepodne na dan utakmice još lošije. Ako pogledate fotografije, nisam dobro izgledao na klupi, rekao je Gasperini i naljutio Španjolce...

Italija se polako oporavlja od epidemije korona virusa koja je pokosila zemlju s više od 33.000 smrti i 232.000 slučaja zaraze. Najgore je bilo u Lombardiji, 88.000 slučajeva i 16.000 mrtvih, a tamo je i Bergamo.

Grad koji ima četvrtfinalista Lige prvaka baš je na utakmicama osmine finala protiv Valencije pokrenuo epidemiju na "čizmi". I u prvoj utakmici u Milanu još u veljači, a prije zatvaranja granica u uzvratu na Mestalli zaražen je bio i sam trener Atalante Gian Piero Gasperini (62) iako to nije znao.

- Osjećao sam se bolesno dan prije utakmice s Valencijom, a u poslijepodne na dan utakmice još lošije. Ako pogledate fotografije, nisam dobro izgledao na klupi. To je bilo 10. ožujka. Dvije noći poslije toga nisam dobro spavao. Nisam imao visoku temperaturu, ali osjećao sam se kao da jesam - rekao je Gasperini u ispovijesti za Gazzettu dello Sport.

Njegove izjave nisu baš najbolje sjele Valenciji koja je je poslala priopćenje ljutita zbog njegovog pristupa kojim je mogao ugroziti stručni stožer Valencije i njezine nogometaše.

- Valencia želi javno izraziti iznenađenje komentarima Atalantinog trenera Gian Piera Gasperinija koji su se pojavili u talijanskom tisku ove nedjelje navodeći da je i dan ranije, i na dan odigrane utakmice 10. ožujka na Mestalli, bio svjestan simptoma koronavirusa, bez poduzimanja preventivnih mjera - napisao je španjolski klub na početku priopćenja.

- Taj potez, ako je uistinu bio takav, mnoge ljude je doveo u opasnost tijekom putovanja u Valenciju. Treba imati na umu da se ova utakmica održavala iza zatvorenih vrata, uslijed strogih mjera opreza, po nalogu španjolskog zdravstva, kako bi se spriječio rizik od zaraze koronavirusom i to upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su već javno bile označene kao rizične.

Atalanta je u prvom susretu pobijedila 4-0, a u uzvratu 4-3 i prošla u četvrtfinale Lige prvaka. No Valencia je je izvukla puno deblji kraj. Nekoliko nogometaša i članova stručnog stožera bilo je zaraženo virusom, a španjolski mediji nagađaju da je mogući krivac upravo Gasperini.

Inače, prvi susret koji se igrao na San Siru smatran je leglom zaraze jer su se mnogi navijači razboljeli upravo na stadionu gdje je bilo više od 40.000 navijača. Od tada je Italija postala žarište virusa, više je od 232.000 slučajeva, ali situacija je već neko vrijeme u fazi stabilizacije i naši susjedi se polako oporavljaju od krize koja je pogodila njihovu zemlju. 

 

Najčitaniji članci