Sport

Komentari 35

Gazzetta i dalje živi u prošlosti: Na Dinamovu grbu - petokraka!

Gazzetta i dalje živi u prošlosti: Na Dinamovu grbu - petokraka!

Talijanski list Gazzetta dello Sport na Twitter profilu podijelilo je objavu nakon što je Josip Šutalo u 83. minuti susreta zabio za pobjedu protiv Rapida uz grb Dinama na kojem se nalazi petokraka

Talijanski list La Gazzetta dello Sport na društvenim je mrežama popratio pobjedu Dinama protiv bečkog Rapida (3-1) objavivši fotografiju s grbom kojeg zagrebački klub ne koristi već više od 30  godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: BBB slavlje

"Gol! Dinamo Zagreb - SK Rapid Vienna 3-1, zabio Josip Šutalo", napisala je Gazzetta uz objavu u kojoj se na Dinamovom grbu nalazi zvijezda petokraka.

Isti vizual koristili su i za golove Brune Petkovića i Komnena Andrića.

Naime, Dinamo je 25. srpnja 1990. godine prvi put zaigrao u dresovima s novom verzijom staroga grba. Prvu utakmicu bez petokrake odigrali su u ljeto 1990. protiv kombinirane australske momčadi Croatije iz Sydneyja i Melbournea.

Nije to prvi put da se Gazzetta dello Sport vratila u prošlost. Atalanta je 2019. godine bila u istoj skupini s Dinamom, pa su Talijani radili tekstualni prijenos utakmice četvrtog kola Lige prvaka kada je Dinamo remizirao sa Šahtarom 3-3, a grb Dinama u njihovoj grafici imao je petokraku kod obavijesti o golovima. 

Brojni ljubitelji nogometa u Hrvatskoj, koji prate pisanje talijanskog medijskog giganta, tada su to primijetili, ali čini se kako će Talijanima još neko vrijeme trebati kako bi se vratili u sadašnjost. 

Najčitaniji članci