Obavijesti

Sport

Komentari 34

Gdje gledati finale Lige prvaka?

Gdje gledati finale Lige prvaka?

Inter je triput bio europski prvak, Manchester City nijednom, no engleski je klub ogroman favorit u istanbulskom okršaju. Hrvat je osvajao Ligu prvaka zadnjih deset sezona, Brozović želi nastaviti niz

VIDEO

Marcelo Brozović (30) može postati 12. Hrvat koji je postao klupski prvak Europe. Lijepa Naša ima predstavnika u finalu elitnoga nogometnog natjecanja 12. godinu zaredom, a zadnjih 10 puta Hrvat je bio na pobjedničkoj strani. Neki se šale, to je i najveći adut Intera uoči sraza s Manchester Cityjem na stadionu Atatürk u Istanbulu.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča Marcela Brozovića

Pokretanje videa...

Tata ga je 'švercao' po seoskim livadama, a iz jednog kluba su ga izbacili jer je bio - predobar!? 01:44

Na mjestu gdje je Liverpool u najluđem preokretu u povijesti finala 2005. srušio Milan "građani" mogu osvojiti najveći trofej u klupskoj povijesti i drugi europski pokal nakon Kupa pobjednika kupova 1970. Za "nerazzurre" je ovo dobro poznat teritorij jer su triput bili europski prvaci, od reforme Lige prvaka 2010., a još triput osvojili Kup Uefe.

- Za nas je ovo bio san, ali uvijek smo vjerovali u njega. Ponosan sam što sam ovdje. Nitko nam ništa nije dao, zaslužujemo sve što smo postigli. Sad igramo finale, san se ostvario. Bio je to izvanredan put, a pobjeda u derbiju u polufinalu donijela je posebno zadovoljstvo - rekao je Simone Inzaghi, trener Intera.

 

Svi će se složiti da je Manchester City ogroman favorit, kladionice mu daju 80 posto šansi, a Talijanima samo 20, ali nogomet je toliko puta pokazao da je nepredvidiv da trijumf Brozovićeve momčadi ne bi bilo svjetsko čudo. Uostalom, treća su momčad Italije s 11 pobjeda u zadnjih 12 utakmica i nemaju teret favorita kao što to ima Pep Guardiola.

- Kad dođete do finala Lige prvaka, morate slaviti. Finale protiv talijanske momčadi nije uvijek najbolji dar, iskreno. Inter je konkurentan. Nakon polufinalne pobjede dobio je puno komplimenata, ali imamo vremena da se psihički pripremimo - kazao je poznati ćelavac.

Utakmicu koja počinje u 21 sat sudi Poljak Szymon Marciniak, a prijenos je na drugom programu Hrvatske televizije i prvom kanalu Arenasporta. Uvodne studijske emisije počinju sat vremena ranije.

Put do finala

  • Manchester City: Leipzig (1-1, 7-0), Bayern (3-0, 1-1), Real Madrid (1-1, 4-0)
  • Inter: Porto (1-0, 0-0), Benfica (2-0, 3-3), Milan (2-0, 1-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...