Obavijesti

Sport

Komentari 42

Gdje gledati Hrvatska - Wales?

Gdje gledati Hrvatska - Wales?

Otočani su nakon Svjetskog prvenstva imali smjenu generacija i nema više Balea, a Hrvatska s Modrićem i bez Petkovića traži dobar start na rasprodanom stadionu Poljud

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija počinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. utakmicom na Poljudu i vraća se na mjesto gdje je izborila plasman u Katar. Protivnik je Wales, selekcija s kojom smo se susretali šest puta, posljednji put također u kvalifikacijama za Euro.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' u Dugopolju

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' u Dugopolju 00:54

"Vatrene" će na Poljudu dočekati veličanstvena atmosfera. Devet dana nakon puštanja u prodaju razgrabljeno je oko 30.000 ulaznica, a na stadionu u Splitu okupit će se navijači iz Dalmacije i svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Ne žele propustiti prvu utakmicu treće reprezentacije svijeta u Lijepoj Našoj. Povratak na tribine najavila je i Torcida.

POGLEDAJTE VIDEO: PROGNOZA UTAKMICE HRVATSKA - WALES

- Hrvatska nogometna reprezentacija mjesto je okupljanja hrvatskog naroda i tako se ponašamo. Veselimo se da će Torcida doći. Htjeli bismo da dođu Boysi, Kohorta i Armada. Svi su dobrodošli. Dok sam ja tu, težit ćemo da okupljamo sve hrvatske navijače - rekao je Dalić.

Statistika Hrvatska - Wales:

Velšani u potpuno novom sastavu

Izbornik ne može računati na Brunu Petkovića koji je ozlijedio koljeno kao ni Ivicu Ivušića, kojega je zamijenio Ivo Grbić. Svi su ostali na raspolaganju, a prve minute u dresu "vatrenih" trebao bi dobiti napadač Benfice Petar Musa.

Kod Walesa više nema Garetha Balea koji je otišao u mirovinu nakon Mundijala, kao i Chris Gunter i Joe Allen. Glavni igrač sad je Aaron Ramsey iz Nice, a nema ni ozlijeđenih Bena Daviesa iz Tottenhama i Waynea Hennesseya. Čak sedmorica igrača čekaju na debi.

Sudi Portugalac

Utakmicu sudi Portugalac João Pinheiro, pomoćnici su mu Bruno Jesus i Luciano Maia, a u VAR sobi su Tiago Martins i Luis Godinho.

Početak je u 20.45, a prijenos je na Novoj TV. Uvodna studijska emisija počinje u 20 sati, a gosti voditelja Saše Lugonjića bit će Aljoša Vojnović i bivši reprezentativac Jurica Vranješ. Utakmicu komentira Milan Stjelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu