Obavijesti

Sport

Komentari 33

Gdje je zapelo? Brak Uniteda i Mourinha 'koče' satovi i auti

Gdje je zapelo? Brak Uniteda i Mourinha 'koče' satovi i auti
1

Kamen spoticanja u dogovoru Josea Mourinha i Manchester Uniteda su već ranije potpisani sponzorski ugovori portugalskog stručnjaka s proizvođačima satova i automobila

VIDEO

Ono što je trebalo biti 'riješeno u par minuta', otegnulo se u mučne pregovore prema kojima je ruska prodaja Aljaske Amerikancima priča za malu djecu. Naravno, riječ je o 'braku' Josea Mourinha i Manchester Uniteda.

Najavljivalo se da će Portugalac biti imenovan novim trenerom Uniteda istog dana kada Louis van Gaal dobije otkaz, a Englezi su nagađali čak da je predugovor već odavno potpisan te se čeka samo pravi trenutak za predstavljanje javnosti. Iako su legende 'vragova', navijači i struka složni da je Jose pravi čovjek da izvuče United iz blata, problem se, čini se, pojavio u - sponzorima.

I dok su u Unitedu jučer sa Chelseajem uspjeli nekako riješiti pravo na potpuno iskorištavanje imena i vlastoručnog potpisa Josea Mourinha od dana kada potpiše s njima, sada su se pojavili problemi s osobnim sponzorima portugalskog trenerskog superstara.

Chelsea je pravo na korištenje Mourinhova imena na svojim proizvodima imao od 2005., a koristio ga je i u vrijeme kada je bio na klupi Real Madrida i Intera. No United je odlučio otkupiti to pravo od Chelseaja kako bi u potpunosti mogao unovčiti Joseovu popularnost na Otoku.

No to je samo jedna stavka u ugovou jer u danas nastavljenim pregovorima na red su došli Joseovi sponzori. Mourinho je, naime, ambasador proizvođača luksuznih satova Hublot, dok United ima potpisani ugovor s Bulovom. Nadalje, Mourinha ugovor veže za Jaguar, a Manchester United na svojim dresovima ima veliki natpis - Chevrolet. A u svijetu kojim vladaju velike kompanije poput netom spomenutih, to je veliki problem.

Za sve, osim za Joseova 'anđela čuvara' Jorgea Mendesa. Menadžer i, neki kažu, najmoćniji čovjek svjetskog nogometa, pregovara u Mourinhovo ime, a posao mu olakšava činjenica da slavni trener želi što prije riješiti situaciju kako bi napokon preuzeo momčad i krenuo u dovođenje pojačanja.

Ne treba, stoga, čuditi ako Jose već danas potpiše ugovor s 'vragovima' te od sutra krene 'orati i kopati' nogama i rukama kako bi vratio momčad s Old Trafforda na staze stare slave. A da bi mu to pošlo za rukom prvo treba zagospodariti Manchesterom. Na drugoj, plavoj, strani čeka ga Pep Guardiola. U Goalovoj galeriji podsjetite se njihovih brojnih međusobnih okršaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger