Generacija koja dobije Dance u Danskoj i Francuzima utrpa 42 | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Generacija koja dobije Dance u Danskoj i Francuzima utrpa 42

Generacija koja dobije Dance u Danskoj i Francuzima utrpa 42
1

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija izbornika Luke Panze u Danskoj je osvojila snažan turnir na kojem su redom padali Danska, Francuska i Slovenija

VIDEO

I dok nakon debakla protiv Slovenije sa strahom čekamo početak seniorskog rukometnog Eura, mladi kolege Duvnjaka i ekipe najavili su nam svijetlu budućnost.

Na jakom turniru u Danskoj kadetska reprezentacija izbornika Luke Panze redom je slavila protiv domaćina Danske (28-23), najbolje momčadi u toj generaciji Francuske (42-35) te za kraj protiv susjeda Slovenije (34-31).

- Bio je vrlo jak turnir, zadovoljni smo kako se sve odvilo. Hvala domaćinima Dancima na sjajno organiziranom turniru i na tome što su sve ekipe ugostili na vrlo visokom nivou. Mislim da je ovo odlična najava za Europsko prvenstvo, jer zaista nije mala stvar pobijediti ovako jake reprezentacije kao što su Danska, Francuska i Slovenija - rekao je izbornik Luka Panza, inače trener kadeta Zagreba.

Posebno zvoni dominantna pobjeda protiv Francuza koji su našoj seniorskoj reprezentaciji donijeli toliko bola. Panzini igrači zabili su Francuzima 42 gola, a dominirali su Martinović i Miličević sa po 10 golova. Jaganjac i Turčić dodali su po 6.

- Zadovoljan sam nastupom svih mojih igrača, ponajprije pristupom, zalaganjem i činjenicom da su znali staviti interes ekipe ispred vlastitog. Svaki je igrač u baš svakom trenutku prihvatio da ima određenu ulogu i da samo ako svi odigraju svoje uloge kako treba i mi kao ekipa možemo doći do dobrog rezultata - kaže Panza.

Potvrdu naslova na turniru u Danskoj dobili smo pobjedom protiv Slovenije dan nakon što su seniori teško stradali u Kopru.

- Još jednom čestitke mojim igračima na osvojenom turniru i veliko hvala kolegama iz stožera na svemu što rade, a rade jedan izuzetno ozbiljan posao - zaključio je izbornik kojem je ovaj turnir poslužio i kao priprema za EP koje se u Zagrebu i Koprivnici igra od 11. do 21. kolovoza.

Ovo su igrači koji bi mogli naslijediti Balića, Metličića, Džombu...

  • Ivan Ereš, Josip Šarac (RK Izviđač), Ivan Panjan, Leon Strbad, Filip Turčić, Bruno Negran, Adrian Miličević, Daniel Vusić, Filip Curiš (RK PPD Zagreb), Tomislav Špruk (RK Karlovac), Dario Raguž (RK Balić Metličić), Emanuel Nino Fiala (RK Bjelovar), Halil Jaganjac (RK Kozala), Dino Islamović (RK Zamet), Ivan Martinović (HC Fivers), Ivan Koncul (RK Metković 1963).
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal