Obavijesti

Sport

Komentari 77

Generali prije bitke: Šnidarić i ekipa najavljuju rasplet LP-a

Generali prije bitke: Šnidarić i ekipa najavljuju rasplet LP-a
1

Tko će osvojiti Ligu prvaka, protiv koga i kojim rezulatom? Tko će biti najbolji igrač finala? Novinari naše sportske redakcije dali su svoje prognoze i viđenja pobjednika ovogodišnje Lige prvaka

VIDEO

Iza nas je ždrijeb Lige prvaka, a nakon što smo saznali tko će s kime igrati, počele su padati oklade u našoj maloj sportskoj redakciji. Barcelona, Juve, Real, Bayern, Atletico, Borussia Dortmund, Monaco i Leicester. Tko će osvojiti Ligu prvaka, protiv koga i kojim rezulatom? Tko će biti najbolji igrač finala?

Čak sedam Hrvata igra u pet klubova u borbi za naslov. Pokušat će nastaviti tradiciju i po petu godinu zaredom hrvatski reprezentativac pokušat će podići trofej Lige prvaka.

Parovi su sljedeći: Atletico Madrid - Leicester City, Borussia Dortmund - Monaco, Bayern München - Real Madrid, Juventus - Barcelona.

Evo što prognoziramo. :)

Nenad Nevešćanin, urednik sportske rubrike

Osvajač Lige prvaka: Real Madrid neće biti jer je Ligu prvaka strahovito teško obraniti. Možda je ovo godina Atletico Madrida, bilo bi vrijeme. Imali su puno peha u prošlim finalima, imaju praktički istu momčad, a možda i najboljeg trenera današnjice. Budući da Barca i Real trenutačno ne impresioniraju igrom, tipujem na Atletico.

Drugi finalist u Cardiffu: Drugi finalist u Cardiffu bit će Monaco, senzacija ovogodišnje Lige prvaka. Igraju briljantan nogomet, mladi su i gladni.

Rezultat finala: 2-1 za Atletico

Igrač utakmice: Jan Oblak

Renato Jukić

Osvajač Lige prvaka: Bayern. Jer nema drame i padova kod njih. Dođu, zabiju ti pet golova i nastave dalje. Najkonstatnija momčad Europe.

Drugi finalist u Cardiffu: Monaco. Jardim je posložio Francuze odlično, igraju najatraktivniji nogomet u Europi.

Rezultat finala: 4-1 za Bayern.

Igrač utakmice: Robert Lewandowski

Dejan Lovrić

Osvajač Lige prvaka: Prvak Europe postaje najtrofejniji talijanski klub Juventus i vrijeme je da najbolji golman svih vremena, Gigi Buffon, osvoji Ligu prvaka kao kapetan u sam smiraj karijere. Talijani su blizu finiširanja domaćih natjecanja na trofejan način, imaju najbolju obranu Lige prvaka i mogućnost igranja u više formacija zahvaljujući treneru Maxu Allegriju koji je, vodeći Milan svojevremeno, znao napakostiti i moćnijoj Barceloni od današnje. 

Drugi finalist u Cardiffu: Finale bi mogli igrati protiv Bayerna kojeg vodi najmudriji trener svijeta, Carlo Ancelotti. Bila bi to nogometna poslastica dvaju velikana, dosta je bilo španjolske dominacije. Kao i Juve, bavarski div ima komotnu situaciju u domaćem prvenstvu i jedini im je imperativ uzeti ovo natjecanje. Ancelotti je idealan trener za dovesti ih najmanje do finala.

Rezultat finala: Krajnji rezultat je 2-1 za Juventus golovima 'odbjeglog sina' Mandžukića i vječnog 'chokera' u finalima, Gonzala Higuaina.

Igrač utakmice: Il Guerriero Mandžo ponovno će dokazati svoj šampionski karakter u najvažnijoj utakmici karijere. Kad jedan igrač toliko radi iz utakmice u utakmicu, dođe nekad vrijeme za naplatu. 

Josip Tolić

Osvajač Lige prvaka: Real Madrid. Da, nitko od formiranja nove Lige prvaka nije obranio naslov, ali dojma sam da su "kraljevi" itekako sposobni i po tome ući u povijest. Imaju odličnu sezonu u kojoj su se konsolidirali kao momčad (zbog suspenzije nije bilo transfera) i puno su puta pokazali kako imaju "njuh" za europske utakmice. U velikom su naletu, a ako i zaškripi, tu je Sergio Ramos...

Drugi finalist u Cardiffu: Borussia Dortmund

Rezultat finala: 3-1 za Real

Igrač utakmice: Cristiano Ronaldo

Marko Šnidarić

Osvajač Lige prvaka: Iako mi je velika želja da Juventus osvoji Ligu prvaka prvi put nakon 1996., mislim da se to ipak neće dogoditi. Bayern izgleda moćno i mislim da će Ancelottijeva momčad osvojiti naslov i to baš protiv Juventusa koji će, eto, prema mojoj prognozi od te 1996. godine četvrti put 'zapnuti' u finalu. Barcelona se ispuhala u onom čudu protiv PSG-a, Real ne izgleda posebno impresivno, a kluč bi mogao biti i što će se ta dva klupa iscrpiti u borbi za titulu u Primeri. Bayern je u Bundesligi siguran kao novac u švicarskoj banci i mislim da će bavarski stroj ove godine uzeti 'kantu'.

Drugi finalist u Cardiffu: Kao što sam već rekao, finale s Bayernom će igrati Juventus.

Rezultat finala: 2-1 za Bayern.

Igrač utakmice: Robert Lewandowski

Tomislav Gabelić

Osvajač Lige prvaka: Volio bih da naslov uzme Monaco ili Juventus, ali realno, uzet će ga neka od tri 'velike' momčadi, Barca, Real ili Bayern, koje dominiraju zadnjih godina. Obzirom na to što Bayern i Real igraju međusobno, igrat ću na sigurno i pokušati s Barcelonom, ali ne bi bilo loše za nogomet općenito da naslov uzme i netko drugi... Dakle Barca!

Drugi finalist u Cardiffu: Opet ću igrati na sigurno, finale će s Barcelonom igrati onaj tko prođe dalje iz susreta Bayerna i Reala. Nadam se da će to biti Bayern.

Rezultat finala: Kad sam već prognozirao finale Barcelona - Bayern, onda to znači i da će finale biti efikasno, recimo 3-3 u 90 minuta, a onda na penale Barcelona (5-6).

Igrač utakmice: Leo Messi. Realno, kad on igra onda teško netko drugi može biti igrač utakmice, ali tko zna, možda Rakitić zabije ključne golove...

Antonio Bevanda

Osvajač Lige prvaka: Barcelona će biti prvak Europe zato što je izbacila PSG i mislim da će otići do kraja. Osobno, volio bih da to bude Borussia Dortmund, ali mislim da će to ipak biti Barcelona.

Drugi finalist u Cardiffu: U finalu će igrati s Bayernom.

Rezultat finala: 2-1 za Barcelonu, jedan gol za Barcu zabit će Rakitić, a drugi Neymar.

Igrač utakmice: Ivan Rakitić

Lucija Šešelja

Osvajač Lige prvaka: Barcelona je glavni favorit za osvajanje Lige prvaka. Unatoč turbulentnoj sezoni i već najavljenom odlasku Luisa Enriquea s klupe, Katalonci i dalje mogu pobijediti svakoga. Protiv PSG-a su pokazali da je i nemoguće moguće, a onakva pobjeda može im biti samo dodatni vjetar u leđa. Na kraju krajeva, bit će dodatno motivirani i da Enriqueu omoguće dostojan odlazak, a gdje ćeš dostojnije od osvojenog naslova europskog prvaka.

Drugi finalist u Cardiffu: Finale s Barcelonom će igrati Bayern.

Rezultat finala: Barcelona će pobijediti 2-1. Za Bayern će zabiti Lewandowski, a za Barcu po jedan Messi i Suarez.

Igrač utakmice: Igrač utakmice finala Lige prvaka mogao bi biti Neymar koji će asistirati obojici strijelaca.

Alen Besedić

Osvajač Lige prvaka: Naslov će osvojiti Barcelona iako bih ja volio da pehar podigne Borussia Dortmund. Vrlo jednostavno, Barca ima fantastičnu momčad i neponovljivog Lea Messija. Uz to, od prvenstva su se već oprostili vjerojatno i mogu se u potpunosti posvetiti Ligi prvaka. Za kraj, Barcelona u posljednje vrijeme ne igra posebno dobro, a kada imaš takve igrače kakve ima Luis Enrique, jednostavno ti se mora negdje otvoriti. Njima se otvorilo protiv PSG-a i nastavit će u istom ritmu

Drugi finalist u Cardiffu: U finalu će igrati protiv Bayerna.

Rezultat finala: 3-2 za Barcelonu

Igrač utakmice: Luis Suarez

Ivan Šimić

Osvajač Lige prvaka: Prvak ovogodišnje Lige prvaka bit će Bayern iz Münchena. Njemački prvak je u dobroj formi ove sezone, Arsenal su pobijedili bez milosti, nisu se zadovoljili s četiri gola prednosti iz prvog susreta, pa su u drugom zabili još pet komada. Budući da finale ovog natjecanja Ancelottiju nije nepoznanica, uvjeren sam da će skovati odličan plan.

Drugi finalist u Cardiffu: S druge strane, Barca je izvukla 'živu glavu' protiv PSG-a i mislim da je to neka vrsta dopinga koja će Kataloncima dati snage da dođu u finale. Trener Enrique na kraju sezone napušta kormilo, a to me podsjetilo na nekoliko situacija u kojima su treneri nekih klubova nakon finala Lige prvaka napuštali klub.

Rezultat finala: Pobjedu uzimaju Bavarci, rezultatom 3-2.

Igrač utakmice: Robert Lewandowski

Boris Trifunović

Osvajač Lige prvaka: Posljednji put je naslov Europskog prvaka obranio Milan - druga najveća momčad na svijetu što se tiče broja europskih naslova. Mislim da bi krajnje vrijeme bilo da nekome pođe za rukom učiniti isto, a samim time odgovor se nameće sam - Real Madrid.

Drugi finalist u Cardiffu: Uvjeren sam da će finale igrati protiv Juventusa, koji će proći Barcelonu. Barca je u naletu nakon pobjede nad PSG-om, ali ako neka momčad može odigrati 0-0 na Camp Nou i zatim pobijediti 1-0 bez prevelike grižnje savjesti i proći dalje, onda je to 'stara dama'. Nadam se da ždrijeb neće spojiti finaliste prije vremena (u polufinalu).

Rezultat finala: 2-1 za Real.

Igrač utakmice: Gareth Bale

Marko Vidalina

Osvajač Lige prvaka: Kao veliki obožavatelj Danijela Subašića, kao golmana i kao čovjeka, volio bih da Monaco napravi senzaciju i postane prvak Europe. Ne vjerujem da će se to i dogoditi, ali zato sam siguran da će njihova dva okršaja s Borussijom biti spektakl, da će sve 'prštati'... Dva su od ova četiri para vrijedna finala, a iz svega toga kao pobjednik bi mogla izaći Barcelona. S ovom trojicom 'luđaka' u napadu jednostavno su predobri za svakog protivnika, momčad koja ima Lea Messija, za mene neosporno najvećeg nogometaša svih vremena, mora biti prvi favorit. 

Drugi finalist u Cardiffu: Nije nemoguće da to bude Atletico, ali ipak 'tipujem' na Bayern. Ancelotti je stari lisac, puno iskusniji od Zidanea, to bi moglo presuditi u ovom sudaru titana, Reala i Bayerna. 

Rezultat finala: Barcelona - Bayern 2-1

Igrač utakmice: Ako Messija zaustave, a to će biti prvi cilj, ključni faktor bit će Neymar.

Dubravko Miličić

Osvajač Lige prvaka: Bayern će osvojiti Ligu prvaka zato što je nogomet igra koju igra 11 igrača i pobjeđuje Njemačka. Osim kad igra protiv Hrvatske, a hrvatske momčadi nema među osam, pa im je put stoga otvoren.

Drugi finalist u Cardiffu: Drugi finalist bit će Barcelona.

Rezultat finala: 2-1 za Bayern

Igrač utakmice: Robert Lewandowski

Ivan Radnić

Osvajač Lige prvaka: U redu, Leicester neće biti europski prvak. Vjerojatno neće, ali zašto ne bi mogli navijati za nastavak bajke Vardyja i društva. To bi bila najbolja priča Lige prvaka još od onog čudesnog povratka Liverpoola protiv Milana u finalu Lige prvaka 2005.

Realnost? Bayern. Nijemci imaju najkomotniju situaciju, u Bundesligi konkurenciji bježe 10 bodova, a igraju i vrhunski nogomet. A tu je i Carlo Ancelotti, kad u rukama ima pravu momčad nikad se ne bih kladio protiv njega.

Drugi finalist u Cardiffu: Barcelona će biti drugi finalist. Osciliraju mnogo, ali Messi, Neymar i Suarez mogu sami slomiti i Juventus i koga god dobiju u polufinalu.

Rezultat finala: Bayern pobjeđuje 3-1

Igrač utakmice: Arjen Robben

Davor Lugarić

Osvajač Lige prvaka: Prvak će biti Real. Nitko još nije obranio naslov u Ligi prvaka i vrijeme je da to netko napravi. Nema boljeg kluba za to od Reala. To će biti i još jedan dokaz neznalicama koje osporavaju kvalitetu Luke Modrića i možda otvore oči i vide da imamo jednog od najboljih veznjaka svijeta. 

Drugi finalist u Cardiffu: Borussia Dortmund. 

Rezultat finala: Real će pobijediti 2-0. Benzema i Ramos će zabiti, a Modrić će asistirati jednom od njih.

Igrač utakmice: Karim Benzema

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu