Sport

Komentari 110

Gianna i Kobe bili na misi prije nesreće: Stalno je sjedio straga

Gianna i Kobe bili na misi prije nesreće: Stalno je sjedio straga

Dok se ispred Staples Centra mnogi još uvijek dolaze oprostiti od legende LA Lakersa i NBA lige Kobeja Bryanta (41) na vidjelo izlazi više detalja o posljednjim satima života 'Mambe'. Dva sata prije smrti bio je na misi

Kao dugogodišnji stanovnik Orange Countyja i vjernik naše biskupije, Kobe bi često dolazio na misu i sjedio u stražnjem dijelu crkve kako njegova prisutnost ne bi ometala ljude od fokusiranja na Kristovu prisutnost, reklao je biskup Timothy Freyer za CNN.

Kobe Bryant (41) i njegova kći Gianna (13) bili su na misi jutro prije nego što su helikopterom sa još sedmero putnika 'odletjeli' u smrt. Dva sata prije pada helikoptera bili su na misi u crvni Gospe od Anđela čiji su župljani, a t oje potvrdila glasnogovornica župe Julie Hermes. 

- Rukovali smo se i vidio sam da se blagoslovio jer je imao još malo svete vode na čelu - rekao je svećenik Steve Saillot.

Kako ne bi stvarao gužvu i pomamu, Bryant je s mise odlazio malo prije kraja službe te je uvijek bio vrlo diskretan, a tog dana nije bio ni svjestan kako je to bila njegova posljednja misa. 

- Bio je običan tip po čijem ponašanju nikada ne biste zaključili da je zvijezda. Kretao bi se bez tjelohranitelja - rekao je jedan od župljana.

Podsjetimo, Kobe Bryant (41), njegova kći Gianna Maria-Onore (13) i još sedmero ljudi poginulo je u stravičnom padu helikoptera u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kod mjesta Calabasas u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Legendarni košarkaš i njegova kći putovali su iz okruga Orange u akademiju Mamba u mjestu Thousand Oaks 60-ak kilometara zapadno od centra Los Angelesa. Zbog guste magle u planinama i loše vidljivosti helikopter se srušio pri brzini od oko 300 km/h.

- Ništa nije utješnije za one koji žaluju od saznanja da je njihov voljeni slavio Boga neposredno prije smrti zato što je slavljene Boga ono što raj jest - oprostio se od Kobeja i nadbiskup Los Angelesa, Jose H. Gomez.

Najčitaniji članci