Obavijesti

Sport

Komentari 29

Giga Vuković: Na Maksimiru ćemo se osjećati kao kod kuće

Giga Vuković: Na Maksimiru ćemo se osjećati kao kod kuće
1

Nadam se da će i u Maksimiru naši navijači stvoriti atmosferu kao na Poljudu, da ćemo se osjećati kao kod kuće, najavio je uzvrat finala Kupa Ivan Vuković

VIDEO

Uoči uzvrata Kupa pred novinare su izašli dvojica najiskusnijih igrača Hajduka, kapetan Mario Maloča i Ivan Vuković. Kapetan Maloča završnicu Kupa čeka u posebnom ozračju. Pred njim je ljeto u kojem bi trebao napraviti inozemni transfer, a za njim odlična sezona te obiteljska sreća zbog rođenja kćerkice. Sve bi bilo još i puno ljepše kad bi digao Rabuzinovo sunce u zrak.

- Nadam se da hoću. Imamo dobar rezultat, ali čeka nas teških 90 minuta. Nije Lokomotiva slučajno druga i u finalu Kupa. Ne znam kakvi su njihovi planovi, hoće li nas napasti ili čekati, jer im i jedan gol garantira trofej. Nadam se da ćemo uspjeti nametnuti svoju igru, jer nam u dvije utakmice nisu stvorili pravu šansu - kaže kapetan, koji se nada da će presuditi njegov kolega i prijatelj Vuković. 

- Uvijek njega ističem kao presudnog igrača, no u zadnje vrijeme nije baš zabijao. Nadam se da će ovaj put zabiti gol i okruniti svoju najbolju sezonu. 

Od igrača Lokomotive posebno cijeni Kramarića, Maleša i Barbarića.

- Kramarić je njihov najbolji igrač, o njemu imam stvarno visoko mišljenje. Zabio je 15 golova u prvenstvu, premda je u zadnje vrijeme u maloj krizi. Maleš im je ključan igrač veznog reda, razbija protivničke napade, kupi sve otpatke, zatvara praznine... Na koncu Barbarić, on drži zadnji red obrane. Prijatelji smo, no nadam se da će on biti taj koji će žaliti nakon ove utakmice.

Maloča otkriva kako nisu vježbali udarce s bijele točke, no Ivan Vuković ih vježba redovito. Pogotovo nakon što je promašio zadnji, baš protiv Lokomotive.

- Penali su lutrije, nekad pogodiš, nekad ne. Ako trener kaže da pucam, ja ću opet pucati, nije me strah. Ali mogu penale izvoditi i Caktaš, Maglica, Maloča... 

Vuković priznaje kako je u maloj krizi. 

- Nisam dao gol već neko vrijeme, kriza postoji, ali dobro sam igrao 11 mjeseci i normalno je da dođe kriza. Eto i Kramarić je u sličnoj situaciji. Dovoljno sam iskusan da se znam nositi s time, radim dobro na treninzima, imam samopouzdanja, tko zna, možda zabijem već u srijedu. Volio bih naglasiti kako nije važno tko zabija, važno je da mi osvojimo Kup. Zadnje dvije utakmice protiv Lokomotive daju nam samopouzdanja da možemo.

Hajduk je dominirao u zadnje dvije utakmice, no Vuković upozorava da su općenito Lokomotivi dali malo golova.

- Obrana im je jači dio momčadi, pogotovo Barbarić. Dobro ga poznajem, pokušat ću iskoristiti neke njegove nedostatke, ali i on će pokušati iskoristiti moje.

Na Maksimiru se očekuje veliki broj navijača Hajduka.

- Na Maksimiru ćemo se osjećati kao kod kuće. Nadam se da ćemo ih i razveseliti. Zadnje dvije utakmice s njima igrali smo na Poljudu i bili smo bolji. Nadam se da će i u Maksimiru naši navijači stvoriti atmosferu kao na Poljudu, da ćemo se osjećati kao kod kuće i to će nam pomoći da ponovimo dobru igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Fruk uputio upozorenje 'modrima'! Zatresla se stativa

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi